L'Atzucac tanca, s'acaba una època

Dos dies de concerts i activitats, avui divendres i demà dissabte, seran els últims d'un dels espais culturals més actius a Mataró els darrers 18 anys

  • Cugat Comas // Foto: arxiu
  • Divendres, 01 abril 2016 00:00

Cultura 2014/2015, Atzucac

L'Atzucac abaixa la persiana i ho fa de forma definitiva. El mateix gest que tantes vegades, fins a l'hora permesa, ha tancat nits intenses, servirà la matinada de dissabte a diumenge per deixar per a la història el record d'un espai cultural, musical, gastronòmic i també polític, al cor de la ciutat. Han estat 18 anys de singladura, una trajectòria més que respectable de la que ben pocs establiments amb programació cultural regular poden fer gala, que s'acaben ara. Un nou espai de gastronomia, amb nous aires i nova gerència ocuparà d'aquí a unes setmanes la cantonada més poblada de la Plaça de l'Ajuntament.

Diuen els impulsors de l'Atzucac que amb el tancament "mancarà l'espai on moltes hem crescut, ens hem conegut i ens hem enamorat, aquell punt de trobada on no cal quedar per poder-hi anar perquè sempre hi trobes algú amb qui xerrar".

Conscients que molts dels parroquians habituals voldran dir-li adéu com es mereix a un espai com aquesta taverna, l'Atzu programa per avui divendres i demà dissabte els seus darrers actes, a servei de comiat. Hi seran alguns dels punxadiscos i dels grups que han protagonitzat bona part de les nits més intenses de l'espai.

Música per dir adéu

Divendres hi haurà concert de Dtumbaga i sessió amb Fotlifoc i 'Els Charneguitos del pueblo seco' i dissabte hi haurà concert-vermut amb The Cabrians, paella popular a la plaça i glossa a la mateixa i ja a dins de la taverna, en les seves darreres hores, els concerts de La Coixinera i Space Invaders. Treble Noir i els PD Substituts punxaran la darrera sessió d'aquest espai.

El Centre perd, amb l'Atzucac, un pol d'acció sobretot en nits assenyalades del calendari com Les Santes o el Carnestoltes. El seu esperit es mantindrà amb l'associació Marrinxa que mantindrà la programació de concerts per Santes, o amb la Botifarrada. Però l'Atzucac, el bar d'una generació, s'acaba. Amb la darrera abaixada de persiana.

Cultura 2014/2015, The cabriansDissabte, concert-vermut dels Cabrians a la Plaça de l'Ajuntament