Imprimir aquesta pàgina

Els Capgrossos aconsegueixen el primer castell de nou de la temporada descarregant el tres de nou amb folre

Els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa van aconseguir descarregar amb solvència el gamma extra en la Diada castellera d'ahir diumenge

Castellers

Els Capgrossos de Mataró van aconseguir ahir el primer castell de nou de la temporada amb un tres de nou amb folre patit que van atacar en segona ronda. A més a més, la colla va descarregar un cinc i una torre de vuit molt segurs. 

En tercera ronda, els blaus van descartar el quatre de nou amb folre i van apostar pel cinc de vuit, que van assolir per segon cop aquest any. Les bones sensacions van portar els Capgrossos a provar el primer pilar de set de la temporada. El castell va pujar amb tremolor i es va desmuntar després que l'enxaneta fes l'aleta. Amb tot, els locals van sortir contents de plaça i van tancar l'actuació al ritme del popular 'Bequetero' de Les Santes.

Verds i malves aconsegueixen l'únic 'gamma extra' de la jornada

Al seu torn, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa van fer dues primeres rondes calcades. Verds i malves van descarregar amb solvència el tres de nou amb folre en primera ronda, preparant el terreny per provar el que seria el castell més complicat de la jornada, i l'únic 'gamma extra', la torre de nou. Tots dos el van provar i descarregat en segona ronda, els vilafranquins amb molta tranquil·litat i els terrassencs amb gran rapidesa.

Les colles convidades es van trobar amb el mateix escull en tercera ronda, el quatre de nou amb folre, un castell considerat com un dels "bàsics de nou" però que demostra la seva dificultat aquesta temporada. Tot i descarregar-lo fa una setmana a Altafulla, els verds només el van poder carregar, ja que l'estructura va caure a la sortida de l'enxaneta. Amb tot, amb aquesta construcció carregada els vilafranquins van aconseguir la millor actuació de la diada. En una quarta ronda, els de Terrassa van completar el cinc de vuit. El punt final de la jornada el van posar els pilars de set que van descarregar totes dues colles.