Eume, gallec i mediterrani

Nou restaurant de Cuina tradicional gallega de qualitat amb tocs mediterranis

  • Jordi Gomà // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dijous, 08 Novembre 2018 13:14

Instagram Tot a taula 2018 - Eume

En Fran i la Mercè, un gallec i una mataronina, presenten a la nostra ciutat un projecte gastronòmic molt interessant: cuina tradicional gallega de qualitat amb tocs mediterranis.


Un gir modern sense pretensions. El xef fa molts anys que és a Catalunya i ha passat pels paradors d’Aigua Blava i Cardona. També va passar dotze anys a la cuina del 7 Portes, on va coincidir amb Jean Luc Figueras, de manera que la cuina de la seva terra es veu influenciada per tota aquesta experiència.

Als arrossos hi trobem alguna d'aquestes inspiracions, que queden reflectides a la carta. Com per exemple a l’arròs de l’Empordà (“com em va ensenyar en Joan d’Aigua Blava”) o a l’arròs de conill picant amb carxofes i oliva de Kalamata. Evidentment, no pot faltar el pop a la gallega, al qual en Fran hi té el punt agafat, o la cassola de “raxo” –llom de porc adobat– amb patates i formatge d’Arzúa.

Instagram Tot a taula 2018 - Eume

Cuina gallega amb tocs mediterranis

Instagram Tot a taula 2018 - Eume

El menú diari, que funciona al migdia de dimarts a divendres, ofereix una relació qualitat-preu molt bona, ja que per 13,50 € inclou un aperitiu de la casa, primers com l’amanida de carxofes i bolets amb salsa romesco o el caldo gallec, segons com la cassola de bacallà amb cigrons i espinacs o els canelons de verdures homenatge a Jean Luc, a més de beguda, postres o cafè. Cal destacar que totes les elaboracions les fan ells (excepte els gelats), i que sempre tenen producte fresc i de qualitat. A més, el local –dissenyat per un decorador gallec que ha destacat les arrels de forma moderna i senzilla, amb uns plats de pop fets per persones discapacitades de l'associació ASPNAIS– és molt acollidor, adient per a un ambient tranquil i relaxat, per sentir-se com a casa.

Secció de cassoles
La seva secció de cassoles és ideal per a tots els amants dels guisats tradicionals. En aquest cas, hi incorporen un toc més modern però sense perdre l’essència. Hi trobem la cassola d’escopinyes amb patata “panadera”, pernil i bitxo o la de peus de porc farcits d’escamarlans, entre altres.

Instagram Tot a taula 2018 - Eume
Especialitat de la casa
•Les “filloas”: un tipus de creps gallegues –en aquest cas salades– farcides de "lacón" i formatge San Simón amb salsa romesco són una de les creacions originals i atractives del xef. L’empanada gallega casolana s’ha de destacar perquè no té res a veure amb les que estem acostumats a veure per aquí, ja sigui la de massa de mill o de blat, amb farcits que poden ser d’escopinyes i “zamburiñas”, o de llom de porc adobat, per exemple.
•Vins recomanats: El Father 1943 és un vi negre excel·lent de la DO gallega de Monterrei. Vins blancs de Galícia que van més enllà dels típics Alvariño. Ens recomanen el Vilerma de la DO de Ribeiro i el Triay, un godello de la DO Monterrei. A la carta de vins en trobem de gallecs i catalans, provinents de cellers petits amb poca producció, fugint dels clàssics.

Eume

C/ Iluro, 50, Mataró.
T. 660 55 50 50
Horari: de dimarts a diumenge de 13 h a 16 h i de dimarts a dissabte de 20:30 h a 24.00 h. Diumenge al vespre i dilluns, tancat.