Els lloguers pugen un 30% a Mataró en quatre anys

El preu mitjà d’un lloguer a la ciutat es va situar en els 629 euros el 2018, 52 euros més que en 2017.

Ciutat 2017/2018, casal pisos cerdanyola

Els preus del lloguer van créixer per quart any consecutiu a Mataró el passat exercici. La cosa, però no acaba aquí, i en el període comprès entre el 2014 i el 2018, les rendes han acumulat un increment de pràcticament el 30%, segons les últimes dades de la Cambra de la Propietat Urbana de Mataró i el Maresme.

D’altra banda, el preu mitjà d’un nou lloguer a Mataró l’any passat es va situar en els 629 euros, uns 52 euros més que en el 2017. La tendència a l’alça també s’ha produït al conjunt de la comarca i a totes les poblacions estudiades.

Quant al nombre de contractes, durant el 2018 es van signar 3.026 nous lloguers a Mataró, vuit de mitjana cada dia, que representen un 2% més que la dada registrada al 2017. Segons apunten des de la Cambra, “aquestes xifres revelen que, malgrat que els inquilins es veuen en dificultats per a suportar les contínues pujades de preus, el lloguer s’ha convertit en un refugi per a moltes famílies que es veuen incapaces de fer front a la compra d’un habitatge”.

Noves normes per frenar la bombolla

De fet, per intentar contenir aquesta continua pujada de preus, el Govern central va aprovar a principis de març un decret llei per ampliar la durada dels contractes de tres a cinc anys en el cas que el propietari sigui persona física, i fins a set anys en el cas que sigui una empresa. A més a més, la Generalitat també ha donat llum verda a un altre decret llei que obliga a que els contractes i anuncis publicitaris recullin l’índex de referència del preu de lloguer aplicable a l’habitatge.