L'Ajuntament manté l'estira-i-arronsa amb Ensenyament per la continuïtat de tres línies de P3

La consellera Ruiz assegura que el tancament de grups seria més gran "si es tingués en compte tota la davallada demogràfica"

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 12 Febrer 2016 09:30

Consellera Ensenyament Meritxell Ruiz 

L'alcalde de la ciutat, David Bote, i la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, han coincidit aquest dijous a l'acte de nomenament de la nova directora dels Serveis Territorials pel Vallès Oriental i el Maresme, Carmina Pinya, i les posicions sobre la planificació escolar semblen mantenir-se allunyades. La consellera Meritxell Ruiz s'ha mostrat oberta al "diàleg amb el territori" i assegura que si bé es procura que la planificació no porti a l'"estigmatització" de cap centre, la davallada demogràfica juga a la contra. Si es tinguessin en compte totes les previsions, diu, s'haurien de tancar encara més línies.

El tancament de tres línies de P3 a les escoles de Cirera, Rocafonda i Tomás Viñas, el bloqueig dels grups de Primària –l'Ajuntament demanava obrir una línia a l'escola Joan Corominas– i la planificació de l'ESO –el Departament proposa obrir quatre grups i l'Ajuntament en vol cinc– són els principals esculls entre les dues administracions perquè la planificació escolar del pròxim any sigui de consens.

Baixar les ràtios

Ruiz s'ha mostrat oberta al diàleg amb els agents territorials, però assegura que la presa de decisions correspon al Departament a partir d'un seguit de premisses indiscutibles: que aquestes decisions no suposin en el futur el tancament d'escoles ni l'estigmatització de cap centre, així com tampoc perjudicar les famílies en procés d'elecció. Tot i això, recorda que la situació demogràfica és "perjudicial" perquè han baixat molt els naixements i això afecta especialment als grups d'Infantil. El Departament vol aprofitar la davallada demogràfica "perquè els centres d'alta complexitat puguin baixar les ràtios per poder atendre millor els col·lectius més vulnerables".

És en aquest punt que l'alcalde de Mataró, David Bote, demana "empatia" a la consellera perquè mantingui les tres línies que es preveuen tancar a P3. "Esperem que el Govern entengui que algunes línies estan en territoris que necessiten una atenció especial i una situació especial requereix un tractament especial".