Mataró rebutja el model universitari 3+2

La declaració considera que la reforma dificulta l’accés a la universitat perquè n’encareix els preus

  • Redacció
  • Dilluns, 18 abril 2016 10:23

Ajuntament Mataró

La Junta de Portaveus va aprovar una declaració institucional de rebuig al nou model universitari aprovat pel Consell de Ministres, conegut com el 3+2. El text reclama que es retiri el decret d’aprovació perquè la reforma dificulta l’accés a la universitat, ja que el nou model n’encareix els preus. La declaració, impulsada per Volem i el PSC, va ser aprovada amb els vots favorables de tots els partits, excepte el PP que hi va votar en contra i PxC que es va abstenir.

El text aprovat titlla el govern espanyol “d’incongruent i d’hipòcrita” per aprovar el nou model universitari de graus anomenat 3+2, que “per adaptar-se al model europeu”, proposa 3 anys de grau amb formació general que es completen amb 2 anys de màster per a l’especialització.

Un 66% més car

Els partits que hi han donat suport volen que “els recursos econòmics no siguin un impediment per a l’accés a l’educació universitària” i que “el contingut acadèmic dels estudis respongui a les necessitats reals de les classes populars del nostre país”. I és que des de l’any 2012, el preu de les matrícules universitàries ha augmentat fins a un 66 per cent.

A més a més, els signants critiquen que la reforma no facilita la mobilitat dels estudiants amb l’Erasmus, com diu el govern espanyol, ja que s’ha retallat la partida pressupostària destinada a aquest programa.

La declaració considera que “una reforma d’aquesta envergadura ha de partir d’un debat previ i profund” amb tots els agents implicats. Per això insta el govern espanyol a retirar el debat i començar el procés de nou.