Prop de 10.000 euros per combatre la pobresa energètica

Els diners han estat estalviats durant la segona Marató de l'estalvi energètic a través de les bones pràctiques de consum realitzades per quatre equipaments de Mataró

  • Laia Mulà
  • Dijous, 30 Març 2017 14:26

Estalvi energètic

Un total de 9.747 euros han estat estalviats en aquesta segona Marató de l'estalvi energètic en la que han participat l'escola Marta Mata, la Biblioteca Antoni Comas, la Piscina Municipal i el Poliesportiu Teresa Maria Roca. Mataró ha estat un dels 12 municipis que, amb la coordinació de l'empresa Origen i el suport de la Diputació de Barcelona, han participat durant el mes de febrer en aquesta iniciativa que volia reduir el consum d'electricitat, climatització i aigua respecte de la mitjana del consum registrat durant el febrer del 2014, 2015 i 2016. Una part dels diners estalviats es destinaran a la lluita contra la pobresa energètica.

En marxa el projecte 3/33

Els quatre equipaments que han participat en la Marató mantindran les mesures durant tot l'any, posant així en marxa el projecte 3/33. L'energia estalviada es traduirà en un estalvi econòmic que es dividirà en tres parts iguals, una de les quals es destinarà a la lluita contra la pobresa energètica.

Estalvi energètic

Un balanç molt exitós

Segons explica Núria Calpe, regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, els resultats de la Marató són molt positius i, per aquest motiu, la voluntat és la de “mantenir aquests hàbits aconseguits sense massa esforç durant tot l'any” i així poder destinar els diners a altres necessitats de la ciutat. A més, la regidora ha manifestat que els agradaria traslladar aquestes mesures “a tots els equipaments de Mataró” perquè, d'aquesta manera, també “reduïm les emissions de gasos contaminants i fem una ciutat més sostenible”.

Les pràctiques realitzades
Accions tan simples com apagar els llums quan no són necessaris, regular el consum d'aigua, apagar la calefacció o abaixar un grau la temperatura de l'aigua de les dutxes, han estat les responsables d'un estalvi energètic que es tradueix en 9.747 euros. Concretament, s'ha reduït el consum en un 17,4% en consum elèctric, un 34,4% en consum d'aigua i un 29% en gas i calefacció.