CiU es divideix en el rebuig a la reforma de la llei de l’avortament

La regidora de Família i dos regidors més voten en contra de la declaració institucional

  • Redacció
  • Dijous, 06 Febrer 2014 12:48

Olga Ortiz

La junta de portaveus ha aprovat una declaració institucional presentada per la CUP i el PSC, amb el suport d'ICV-EUiA i CiU, demanant el rebuig a la reforma de la llei d'avortament. La declaració es presentarà al ple d'avui dijous 6 demanant al govern espanyol que retiri aquesta reforma.

La polèmica, però, va arribar en el moment de la votació, quan en el si del grup municipal de CiU es van posar de manifest diferències d'opinió. Concretament, tres membres de CiU van votar en contra de la declaració en el seu vot particular. A més del regidor d'Ensenyament, Pere Galbany, i del regidor d'Administració Ciutadana, Ramon Reixach, el tercer vot contrari va ser el de la regidora de Famíla, Olga Ortiz.

"Inconcebible"

El vot d'Ortiz, d'UDC com Galbany, ha provocat fortes reaccions dels grups proposants de la declaració per les responsabilitats que té a la seva regidoria."Ens resulta inconcebible la posició de la màxima responsable de les polítiques de gènere de l’Ajuntament de Mataró”, afirmen els socialistes en un comunicat en referència al vot contrari d'Ortiz. El grup socialista considera que anar en contra del text de la declaració és estar “a favor d’una reforma retrògrada i insensible amb el dret a decidir de les dones sobre el propi cos”.

Per la seva banda, la CUP també lamenta el vot particular contrari de la regidora "atès que considerem que hauria d’estar al capdavant en la defensa d’un dret tan elemental com és el dret de les dones a decidir sobre la seva maternitat".