Posen a la venda la meitat de les accions de Messa

Només el PSC vota a favor de “l’única proposta que permet salvar l’empresa”

  • Redacció
  • Dijous, 13 Febrer 2014 11:47

Ciutat 2013,messa-energia sostenible

Mataró posarà a la venda el 51 per cent de les accions de l’empresa municipal Mataró Energia Sostenible, Messa. Messa va néixer el 2001 i depèn d’Aigües de Mataró. És l’empresa que va impulsar la implementació del Tub Verd en diferents zones i equipaments públics de Mataró ja que es basava en projectes energètics sostenibles, basats en energies renovables.

Fa dos anys que Messa té un pla de viabilitat específic i tot i això ha acumulat pèrdues que ha hagut d’assumir Aigües de Mataró, l’empresa municipal germana. El que el Ple va aprovar va ser la convocatòria d’un concurs públic per posar a la venda el 51 per cent de les accions de Messa, per la que s’intueixen ofertes de grans empreses del sector.
Es tracta, segons va aclarir Miquel Rey, de “l’única opció de salvar aquesta empresa, mantenint un cert control de la seva operació i sent fidels als objectius perquè les decisions requereixen de majoria qualificada a la junta d’accionistes.

La proposta del govern de CiU va rebre el suport i el vot a favor del PSC mentre que s’hi van posicionar i votar en contra el PP, PxC, ICV-EUiA i la CUP, la resta de l’oposició.