De Dòria i Ibern ja són ‘persones non grates’ a Mataró

Tots els grups i fan pinya amb Estafabanca contra els antics dirigents de Caixa Laietana

  • Redacció / Foto: cedida
  • Dijous, 15 Maig 2014 12:10

Ciutat 2013, doria non grat

“Amb aquesta declaració, els afectats per l’estafa trobem alleujament moral”. Són paraules de Diego Herrera, portaveu d’Estafabanca quan va intervenir al Ple Municipal que va donar suport unànime a la declaració de Josep Ibern i Pere Antoni De Dòria com a “persones non grates” a la ciutat. En una sala de Plens plena per a l’ocasió de membres de la plataforma més rellevant en la denúncia i lluita contra l’estafa de les participacions preferents de Caixa Laietana –i altres entitats– no hi va haver marge per a la sorpresa.

Tots 27 regidors havien acordat la declaració de persones non grates i el discurs destacat va ser el d’Herrera, cap visible de la lluita dels afectats, que mesos abans ja va ser escollit com a ‘Mataroní de l’Any 2013’.

La declaració d’Ibern i de De Dòria com a persones non grates no té cap afectació jurídica i no tenia precedents a Mataró. L’Alcalde Joan Mora assegura que “vam intentar no haver-ho de fer, però aquestes dues persones no van demostrar a la comissió del Parlament cap apenediment, ni disculpa, ni perdó i la gent afectada necessita un rescabalament moral”.