Un tuit racista amb una foto feta des de la zona de regidors encén el Ple

Mònica Lora condemna la piulada i se’n desmarca mentre la CUP demana que l’Ajuntament la denunciï

  • Redacció
  • Dilluns, 07 Juliol 2014 13:25

El tuit racista

El més destacat del Ple Municipal de juliol va ser un tuit publicat per un compte de twitter del que es desconeix l’autor. El tuit, amb un missatge clarament racista, anava acompanyat d’una fotografia feta des de la zona de regidors i concretament des de la cadira de la portaveu de PxC Mònica Lora. El mateix vespre el tuit va ser esborrat d’un compte amb molt poca activitat, que no respon a cap identitat real i que té seguidors de la mateixa òrbita de l'autodenominat partit identitari.

L’endemà la CUP demanava l’Ajuntament que denunciés el tuit, ICV-EUiA condemnava l’acció i també demanava actuació i el PP volia convocar una Junta de Portaveus d’urgència. Mònica Lora, per la seva banda, es desmarca del tuit, assegura desconèixer l’autor del mateix i assegura del seu contingut que “és un comentari despectiu i racista, totalment condemnable que no es mereix cap esser humà, sigui d'on sigui la seva procedència”.

Un ‘fake’ a l’òrbita de PxC

El tuit d’un Rafa Pèrez –usuari @rp_sanchez– no correspondria a cap identitat real però la seva poca activitat i nombre de seguidors el situarien a l’òrbita de Plataforma. La CUP va assegurar en roda de premsa que sospitaven d’un membre del partit a la comarca. Tan bon punt es va publicar a Twitter, la piulada va córrer com la pólvora entre denúncies del seu contingut racista. El fet que la fotografia estigui feta des de la posició de Mònica Lora, sembla fora de tot dubte: “Diria que sí, ja que ve de la meva zona. En els plens la majoria de regidors fem fotografies en els plenaris, sobretot quan hi ha gent que ve a manifestar-se. En aquest cas, com sempre, el que vaig fer va ser compartir-la amb ple de gent, i ja se sap quan una fotografia s'envia o es comparteix a Internet es perd el control de l'ús que algú li pugui donar”, s’explica la regidora.

Aquestes explicacions no convencen la resta de partits del consistori. Des d’ICV-EUiA es demana que s’aclareixi un fet “tan greu” i la CUP va més enllà i vol que l’Ajuntament es personi en una denúncia contra l’autor del tuit per incitació a l’odi. El PP de Mataró va demanar una Junta de Portaveus i l’Alcalde Joan Mora va demanar temps per estudiar el cas i poder-se pronunciar.

El Ple Municipal havia començat amb la nova ubicació com a regidor no adscrit del regidor Juan Gabriel Ponce que, en el punt de l'ordre del dia per donar compte de la seva expulsió del grup municipal de PxC va protagonitzar una picabaralla pujada de to amb Mònica Lora, amb acusacions creuades.