L'ajuntament denuncia als Mossos el tuit racista

La publicació duia adjunta una fotografia del ple municipal feta des dels seients de PxC

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 10 Juliol 2014 12:43

El tuit racista

L’ajuntament ha denunciat als Mossos d’Esquadra el tuit racista publicat durant l’últim ple municipal, dijous passat, i en què s’adjuntava una fotografia que semblava feta des dels bancs dels regidors. La regidora de Via Pública, Núria Calpe, va presentar aquest dilluns la denúncia, on posa en coneixement els fets que van tenir lloc arran de la presència d’un grup d’unes 20 persones d’ètnia africana al Saló de Sessions que es manifestaven en contra de la Llei d’Estrangeria.

Segons el seu testimoni, el grup va marxar quan passaven 2 minuts de les 21 hores, moment en què des de la identitat de Twitter Rafa Perez (@rp_sanchez) es va emetre el següent tuit: “Grupo de negros en el pleno que peste hsn dejado. #plemataro”. El tuit anava acompanyat d’una fotografia realitzada, segons la perspectiva, des del lloc on seuen alguns regidors de PXC. Actualment, tant la piulada com el perfil han estat eliminats.

En la seva denúncia, Calpe també va informar que un mitjà de comunicació local va difondre una notícia divendres 4 en la qual la regidora de PxC, Mònica Lora, admet que podria ser l’autora de la foto que apareix en el tuit atès que durant la sessió plenària va fer fotos amb el mòbil i les va enviar a diferents persones. Tot i això, negava ser l’autora del tuit.