Polèmica pel desnonament de dues famílies impulsat pel Ple

ICV-EUiA hi vota en contra i PAH, FAVM i Podem el critiquen

  • Redacció
  • Dimarts, 09 Setembre 2014 18:25

Ple de Setembre

El Ple Municipal de setembre va dur a votació el desnonament de dues famílies mataronines. Segons l’Ajuntament, i basant-se en informes de Benestar Social, es tractava de dos casos en què els habitants de pisos de propietat municipal no complien els requisits establerts. Joan Mora va anar més enllà en la roda de premsa posterior al Ple i va lamentar que “un tema que s’havia tractat en junta de portaveus i on ningú havia oposat resistència, posteriorment sorgeixin dubtes i debat”. L’alcalde va assegurar que “aquest Ajuntament no desnona, però no pot permetre que una família li prengui el pèl a tots els mataronins”. Mora també va assegurar que es comunicaria i donaria tots els detalls a la comissió específica sobre problemàtica hipotecària de la ciutat, on s’integren les entitats que han posat el crit al cel.

Al Ple Municipal el doble desnonament va rebre els vots a favor de CiU, PP i PxC i les abstencions de PSC i la CUP. Aquests posicionaments van ser fortament criticats per ICV-EUiA. Esteve Martínez assegura “no podem votar a favor de deixar dues famílies mataronines al carrer, mentre a Mataró hi ha 400 pisos buits i es rescaten bancs amb diners públics”.

Coneguda la resolució, també la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Mataró, la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró i Podem Mataró han demanat explicacions i que s’aturi el procés activat per l’Ajuntament. La FAVM, a més, ha anat més lluny i demana la dimissió de la regidora Olga Ortiz.