Compromís entre retrets per solucionar el menjador del Camí del Mig

Els grups acorden fer-ho abans del període de pre-inscripcions

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 07 Octubre 2014 12:37

Protesta Camí del Mig

La polèmica pel servei de menjador escolar del Camí del Mig, els alumnes del qual segueixen havent d’anar cada dia a l’Institut Laia l’Arquera a dinar, va tornar amb força al Ple Municipal. Amb mobilització prèvia i famílies de públic, intervenció d’un portaveu dels pares i posicions inicialment enfrontades per acabar arribant a acords mutus entre govern i oposició. La part concloent del debat produït és que l’Ajuntament es compromet a vetllar per la solució a la problemàtica assessorant legalment les famílies perquè els dinars se serveixin al menjador de la pròpia escola. També es va acordar que a aquesta solució s’hi arribarà abans del període de pre-inscripcions escolars. I l’endemà del Ple l’Alcalde Joan Mora s’hi reafirmava tot i que avisava que “el que no podem cometre són il·legalitats, l’Ajuntament no pot assumir el deute i no és responsable plantejar-ho”.

Tot i que finalment es van acostar posicions pel bé de l’escola i en pro de la ressolució del conflicte originat pel forat econòmic generat per l’antiga Ampa, el Ple va ser escenari de retrets intensos entre govern i oposició. Tots els grups menys CiU havien consensuat una proposta de ressolució que es va acabar fusionant amb l’esmena que el govern plantejava per tal de salvar els acords que, aquests sí, eren molt similars. Dit d’una altra manera, hi va haver molt de debat polític per acabar trobant la manera d’acabar amb un text que pogués rebre tots els vots del consistori. Aquest text no escatima crítiques a Pere Galbany ja que exposa que “amb l’excusa sempre a punt per part del regidor d’Ensenyament, que algú ha ficat la mà a la caixa, ha faltat contundència davant els Serveis Territorials. Ha faltat posar-se decididament al costat dels pares i mares que sense ser-ne en absolut responsables del deute originat, estan treballant per restablir el servei de menjador on ha de ser: a la pròpia escola”.

Polèmica Baron-Galbany

L’altre moment candent del debat va ser quan el propi Galbany va retreure als antics governants de la ciutat la situació i va parlar de “vincles personals i professionals” amb l’escola, fet que va encendendre un Joan Antoni Baron que treballa a l’escola i que va considerar “indigne”. El regidor d’educació va negar que la referència anés directe a l’exalcalde però l’ambient ja s’havia anat escalfant amb les intervencions prèvies de tots els grups, retreient al govern el seu paper i no posar-se inequívocament al costat dels pares. Per l’Alcalde Joan Mora “el compromís és ferm amb els alumnes i les famílies, vam dir que tindrien un plat a taula i el tenen i ara buscarem com podem fer que el tinguin a on toca, això sí, sense fer il·legalitats i demanant que es depurin totes les responsabilitats dels que van originar aquesta situació”.