Mora plantejarà que Mataró deixi la FMC

Ho sotmetrà a debat amb la resta de grups municipals

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 29 Octubre 2014 12:36

Ple de Novembre

L'alcalde de Mataró Joan Mora, que ahir va fer públic que plegava com executiu de la Federació de Municipis, veuria ara amb bons ulls que l'Ajuntament es donés de baixa de la FMC, si els grups municipals del consistori li plantegessin. "Des de que va esclatar aquest cas vàrem demanar que s'investigués profundament per assegurar que no ens trobaríem res més que fos qüestionable. Hi va haver un trencament de confiança que crèiem que es podia reconstruir", ha explicat l'alcalde de Mataró després d'anunciar que deixa l'executiva de la FMC. CiU govern en minoria a Mataró i, per tant, serà el conjunt del plenari qui haurà de sotmetre aquest assumpte a debat: "Els grups son els que hauran de decidir-ho", remarca Mora.

Mora insisteix que "la voluntat d'anar fins al fons de forma interna no s'està complint" per part de l'actual direcció de la Federació de Municipis i, per tant, a diferència del que va defensar uns mesos enrere, Mora veuria ara amb bons ulls que l'Ajuntament de Mataró renunciés, com a institució, a ser a la FMC.

"En un principi vaig apostar per mantenir-nos per donar l'oportunitat a que la FMC posés sobre la taula les garanties de que tot havia estat ben fet", recorda l'alcalde. Ara, en canvi, la pèrdua de confiança del propi alcalde i del conjunt del govern municipal de CiU a Mataró fa que les coses ara es vegin "d'una altra manera".