La CUP presentarà Juli Cuéllar d’alcaldable a les municipals

Presenta un codi ètic i rebutja confluir amb altres forces en una candidatura

  • Cugat Comas i Fotos d'Anna Aluart
  • Dimarts, 23 Desembre 2014 16:56

Presentació CUP nova llista, Juli Cuellar

La Candidatura d’Unitat Popular de Mataró confia a Juli Cuéllar encapçalar la llista electoral amb què intentarà mantenir la seva posició a l’Ajuntament, el maig vinent. Cuéllar, historiador memorialista de 39 anys que treballa a la Generalitat de Catalunya, és un històric de la formació i l’independentisme a la ciutat, a més de ser del grup fundador de la CUP a la ciutat. Cuéllar es presenta, després d’un procés assembleari intern d’una formació que ha tingut en Xevi Safont-Tria el seu únic regidor els últims dos mandats.

El mateix Safont va passar el testimoni a Cuéllar en una roda de premsa en què la candidatura independentista també va fer públic un codi ètic de 12 punts amb el qual es comprometen. Respecte del paper de la CUP a l’Ajuntament, el nou candidat va assegurar que “haurà de ser el reforç institucional de la lluita al carrer” al temps que reconeixia haver mantingut converses amb altres forces d’esquerres, tot i que la CUP compareixerà als comicis en solitari.

Presentació CUP nova llista, Juli Cuellar

“Capgirar Mataró”

“Estic il·lusionat per un repte que és personal i col·lectiu, em noto preparat i no em vindrà de nou perquè sóc coneixedor de la política local i sé molt bé qui ha fet què a Mataró”, va presentar-se Cuéllar. El candidat es va referir en més d’una ocasió a l’eslògan escollit per la CUP ‘Capgirem Mataró’ per assegurar que “som crítics amb el model de ciutat de les forces que l’han governat i lluitarem per al benestar de les classes populars, plantant cara i resistint a l’ofensiva neoliberal i l’atac dels mercats començant per considerar il·legítim un deute acumulat que deixa la ciutat en mans dels bancs”. Nova cara per a un discurs continuista, el de la CUP, que plantejarà la definició del seu programa electoral i la resta de llista en una Trobada d’Unitat popular al gener. D’aquesta convenció en sortirà una “candidatura àmplia que haurà de donar resposta i forma a les línies clares com són l’emergència de l’alt atur, la cohesió social, la sostenibilitat i la independència”.

Codi ètic amb el que es compromet la CUP
El nou codi ètic presentat per la CUP i amb el que es comprometrà tota la llista, inclou 12 punts, com el caràcter assembleari, la participació, la limitació de mandats o la no dependència de crèdits bancaris.