Explotar els boscos municipals a canvi de mantenir-los nets i segurs

El Pla de Gestió Forestal obre la porta a instal·lacions com el Bosc Vertical

  • Redacció
  • Dimecres, 14 Gener 2015 12:08

Ple de gener

Una de les novetats del Ple Municipal de gener va ser l’aprovació del Pla de Gestió Forestal de Mataró. Per aquest document s’obre la possibilitat que cinc finques forestals que són de propietat de l’Ajuntament es puguin explotar “de manera sostenible” a partir dels seus recursos, com llenya o lleure, a canvi que l’empresa que ho faci els mantingui nets i, per tant, més segurs davant la possibilitat d’incendis forestals. Dins d’aquest Pla de Gestió Forestal s’emmarca, per exemple, la concessió a Bosc Vertical del futur parc lúdic al Parc Forestal de la ciutat.

Entre els objectius del Pla hi ha que a l’Ajuntament no li suposi cap cost el manteniment d’aquestes finques, prevenir els incendis, fomentar l’alzina prioritzant-lo al pi i prevenir els incendis en base a tenir cura dels boscos.

Les cinc finques municipals sobre les quals s’aplicarà el document són espais protegits pel medi i el paisatge dins la serralada del Montnegre-Corredor. Són el denominat ‘Cul del Món’ o Paratge Lluscà, el pont de la Vila, Can Gener, el Turó d’en Dori i Can Canyameres. El Pla de Gestió Forestal resta ara pendent de ser aprovat per la Generalitat, com a última instància