"Estem orgullosos de ser del PP i assumim el bo i el dolent del nostre partit"

José Manuel López ja és oficialment l'alcaldable dels populars a la ciutat

  • Redacció
  • Dilluns, 16 Març 2015 11:27

Nova candidatura PP Mataró

José Manuel López encapçalarà la llista del PP a les pròximes eleccions municipals. Se sabia de fa mesos però no va ser fins fa uns dies que es va oficialitzar. L'actual president del partit a Mataró encapçalarà una llista que combinarà la continuïtat de l'actual equip del grup municipal a l'Ajuntament i una "important renovació, amb entre tres i quatre menors de 25 anys als 10 primers llocs, gent preparada i jove que volem que estiguin a l'equip". López es presenta conscient que "ser del PP implicar assumir el bo i el dolent de formar part d'un partit tan gran, segur que ens hem equivocat en moltes coses i cal demanar perdó pel que hagin fet alguns, però també estem molt orgullosos i volem explicar tot el que el partit ha fet per Mataró". Respecte del programa i el tarannà de campanya, López té clar que es vol emmirallar amb Xavier Garcia Albiol, Alcalde de Badalona.

Recepta Albiol

El gust de les propostes de campanya que el PP desgranarà a partir d'ara, ja tenen aquesta denominació d'origen. El referent és l'alcalde de Badalona "no només per les seves propostes fermes en polítiques de convivència i seguretat", segons López, sinó sobretot "perquè ha complert amb tot el que ha promès. Tothom que conegui el cas de Badalona i el compari amb Mataró veurà que allà s'ha avançat molt més en la recuperació econòmica que no pas aquí, Badalona s'ha reactivat i a Mataró la situació segueix sent molt dolenta". Les polítiques de seguretat i convivència també seran part nuclear del programa popular: "La gent vol viure tranquil·la i que qui tingui problemes siguin els que malmeten la convivència i la seguretat", va assegurar López. En aquest sentit, el PP buscarà també seguir les petjades de les polítiques d'Albiol per fer seva part de la bossa de vots de PxC en les darreres municipals. 

Nova candidatura PP Mataró

Contra les "aventures estranyes"

El PP es presenta com un "partit estable que dóna estabilitat" i voldrà jugar fort aquest paper en el futur consistori mataroní. En aquest sentit López va voler alertar que "hi ha molta gent despistada que potser opta per unes aventures estranyes que nosaltres no veiem gens clares" en referència a la irrupció de nous partits a escala política local. El PP es guarda la munició contra "aquells partits que es presenten com la nova política i els integren persones amb més passat polític que nosaltres mateixos". L'altre llum d'alarma que va voler encendre López fa referència als partits que volen convertir les pròximes municipals en una primera volta del 27-S: "que no enganyin, el 23 de maig s'escull l'Alcalde i el govern que ha de treure Mataró de la crisi, no votarem a Alcaldes que converteixin el Saló de Plens en un mini-parlament".

El PP i Mataró
Els populars reivindicaran en la campanya el que "malgrat la marca que alguns li atribueixen" el Partit Popular ha estat de gran utilitat a la capital del Maresme des del seu àmbit de govern a nivell estatal. "El govern de l'estat ha estat l'única ajuda amb què ha pogut comptar l'Ajuntament, a Madrid va ser on, gràcies al PP, els afectats per les preferents van obtenir un arbitratge favorable i també les primeres inversions que ara anuncia l'Ajuntament són gràcies a què l'estat finança el crèdit local", va assegurar López.

És per això que reivindica el paper que el govern Rajoy ha fet amb Mataró i els contraposa a una CiU de Mataró que "han estat un govern opac, sense transparència real, més centrat amb l'estètica que amb les polítiques reals".