La CUP presenta un estudi per “repensar i transformar” el Maresme

Entre altres propostes, aposten per convertir la C-32 en un espai verd

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 14 Maig 2015 12:02

Cultura 2014/2015, Cup

La CUP va presentar dimecres un document d’àmbit comarcal que denuncia les polítiques derivades del capitalisme “que han destrossat el territori”. La candidatura explica que cal transformar la zona i que s’ha de repensar el model econòmic del Maresme. “Només aconseguint certa sobirania a nivell local podrem tenir una alternativa davant del desastre ecològic que ja existeix a la comarca”, assegura el número 10 de la llista a Mataró, Xavier Safont-Tria. La CUP reclama la necessitat de fer una planificació urbanística que “trenqui amb les actuals dinàmiques” i “revisar els Plans d’Ordenació Municipal a la baixa”. Amb tot, asseguren que els diferents municipis haurien de compartir els recursos.

Coordinar urbanisme i mobilitat

El partit considera necessari coordinar la política urbanística amb la de mobilitat, han parlat de política energètica, de la protecció del litoral i dels parcs naturals.
Entre altres propostes en aquest àmbit, una  de les primordials, la CUP ha apostat perquè, quan acabi la concessió de la C-32, es reconverteixi en un espai verd, espai agrícola o reservat pel transport públic.