La CUP proposa dos plens mensuals i que siguin més participatius

La revisió del ROM centra les converses prèvies a la constitució del nou Ajuntament

  • Redacció
  • Dilluns, 08 Juny 2015 17:48

La CUP és un dels partits que van sortir reforçats de la darrera cita amb les urnes del 24 de maig. La candidatura va doblar representació aconseguint dues regidories, una per a Juli Cuéllar i l’altra per a Carme Polvillo, i a posteriori han mantingut converses amb diferents forces del consistori per propulsar canvis en el funcionament del Ple Municipal. La CUP vol modificar ROM que CiU, PSC i PP van aprovar el mandat passat i proposa que es passi a dos plens mensuals i que es flexibilitzin els temps d’intervenció, el nombre de resolucions i preguntes que poden presentar els grups municipals, i que s’habiliti un mecanisme per a possibilitar que les entitats ciutadanes puguin traslladar al Ple “sense haver de passar pel filtre dels partits polítics, les seves propostes i preguntes”.

regidors cup 2015 Cuellar i Polvillo

Per a la CUP aquest catàleg de propostes permetrien democratitzar el funcionament del Ple i fer-lo més participatiu. Passar d’una a dues sessions mensuals seria per evitar que els Plens s’allarguessin massa.

La CUP ha traslladat a les forces polítiques amb les quals s’ha reunit “la voluntat d’establir canals de diàleg amb l’objectiu de facilitar acords puntuals en benefici de la ciutat” i anticipa que no entraran en possibles coalicions de govern.