El Ple es posiciona a favor de la Festa al Cel

La proposta de resolució del PP tira endavant amb els vots a favor del govern, Ciutadans i PxC

  • Marta Gómez i Daniel Ferrer
  • Dilluns, 13 Juny 2016 00:00

Ple de Juny

El Partit Popular ja ho havia anunciat. Volia traslladar el debat de la Festa al Cel al Ple Municipal. I així ho ha fet al Ple d’aquest mes de juny amb una proposta de resolució que partia de la intenció de voler que tots els partits es manifestessin en una posició o altra. La proposta finalment va ser aprovada amb els vots positius del PSC, CiU, Ciutadans, el PP i PxC i el rebuig d’ERC-MES, Volem, la CUP i ICV-EUiA. El Partit Popular en boca del seu líder José Manuel López reclamava: “Demanem que el Ple expressi el seu suport a l’esdeveniment i continuar amb la programació i contractacions necessàries per al seu desenvolupament”. Ciutadans intentava fer canviar d’opinió als grups contraris i expressava la voluntat clara de votar en la línia del govern: “Mataró s’ho pot permetre i si té un cost realista hi estarem a favor com es compromet el govern”. Plataforma per Catalunya destacava la “singularitat” de l’acte i el govern demanava “confiança”. “Hem de confiar en aquesta Festa al Cel, és una eina perquè Mataró sigui ben visible i en positiu a tot arreu i és un aparador del millor que té aquesta ciutat”, explicava la regidora de Promoció Econòmica, Dolors Guillén.

La resta de partits es van mostrar absolutament contraris al festival aeri. ERC es pronunciava en contra dels avions i a favor del consens: “No ens agraden els avions militars i aquesta festa no crea consens a la ciutat”. Des de Volem, Montse Morón atacava el govern: “Ens volen fer creure que aquesta és la millor forma de promocionar la ciutat i no és així, hi ha una manca de creativitat important en aquest sentit”. “Estem davant d’un espectacle que com a molt serveix per massificar la platja de Mataró amb visitants que porten tots, o la majoria, l’entrepà de casa” etzibava Juli Cuéllar, de la CUP mentre que Esteve Martínez d’ICV-EUiA parlava de diners: “Aquests euros s’haurien de dedicar a altres coses perquè molta gent no està per festes”.

50 persones es manifesten davant l’Ajuntament

Aquest debat va tenir lloc amb una manifestació davant l’Ajuntament d’una cinquantena de persones en contra del festival aeri. El col·lectiu “De peus a Terra” també va intervenir en el Ple assegurant que els avions que volen durant la Festa al Cel són els mateixos que ataquen civils a Síria.