Adhesió de Mataró al Pacte Nacional pel Referèndum

El vot en contra dels socialistes no va poder frenar l'aprovació de la proposta de resolució presentada per ERC, CiU i ICV-EUiA, a la qual hi van donar suport VoleMataró i la CUP

  • Laia Mulà // Daniel Ferrer
  • Divendres, 07 abril 2017 13:38

Ple d'abril

La proposta de Resolució per a l'Adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum va ser aprovada en el Ple Municipal d'abril on, un cop més, el govern sociovergent de la ciutat va mostrar la seva divisió entorn de la qüestió de la independència de Catalunya. Mentre que CiU va ser un dels grups que presentaven la proposta, els socialistes van tornar a dir que no. La proposta es va aprovar amb un total de 15 vots a favor (d'ERC, CiU, ICV-EUiA, VoleMataró i la CUP) i 12 en contra del PP, C's, PxC i el PSC.

La democràcia i el pluralisme damunt la taula

El manifest destaca el desig de Catalunya de decidir el seu futur polític i la convicció que el Referèndum és una eina inclusiva que permetria l'expressió dels diversos posicionaments. Francesc Teixidó (ERC) va apel·lar a la democràcia i al debat plural durant l'exposició de la proposta i va destacar que “si estem asseguts en aquest saló de plens és perquè som demòcrates”. També va remarcar la demanda al “civisme, la transversalitat i respecte al pluralisme democràtic” com a eina bàsica per a la convivència.

Un debat repetitiu
Des dels grups municipals contraris al Referèndum es va remarcar que aquest és un debat que s'ha discutit molts cops i es va apel·lar al compliment de les normes perquè, segons va declarar Jose Manuel López (PP): “la llei és la llei”.

Ple d'abril

El PSC continua parlant de federalisme
Des del PSC de Mataró es manté la línia de vot de la direcció nacional del partit contrària a la celebració del Referèndum i Núria Moreno (PSC) va deixar clar que “no portarem a la societat a la divisió i l'enfrontament” i que la seva proposta passa pel diàleg, la negociació i el pacte. Així doncs, el PSC mataroní manté el discurs antireferèndum i aposta per una Reforma Federal. Tot i això, la decisió del Ple va ser favorable a la proposta de resolució.