Mataró vol dues línies per l'Angeleta Ferrer

El Departament d'Ensenyament proposa l'obertura d'una línia i el Ple Municipal pressiona per crear-ne la segona

  • Laia Mulà // Daniel Ferrer
  • Dijous, 04 Maig 2017 22:22

Pati escola Angeleta Ferrer

El nou edifici de l'Angeleta Ferrer, situat al carrer de Cosme Churruca, obrirà les seves portes als alumnes al curs 2017-18. El centre té capacitat per acollir dues línies per cada nivell però el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya es planteja obrir-ne només una. L'allau d'inscripcions rebudes fan palesa la necessitat de més places en el centre educatiu i la Junta de Portaveus va reclamar en el Ple Municipal de maig l'obertura de la segona línia de l'Angeleta Ferrer per donar resposta a la demanda d'inscripció.   

El resultat de la preinscripció d’alumnes per accedir a una plaça de l’ensenyament infantil i primari confirma la previsió de reducció de la població infantil de 3 anys i la viabilitat de la proposta, Tot i aquesta reducció en el global de la ciutat es confirma també que es dona de manera desigual en el territori municipal i que en el sector dels barris del Centre-Eixample-La Havana és menor. Aquest fet explica que totes les escoles de la zona tenen un nombre de sol·licituds que justifica mantenir el nombre de grups que ofereixen i que en el cas de l’escola Angeleta Ferrer és insuficient un sol grup de P3 i que és necessari obrir la segona línia.

Les 37 sol·licituds en primera opció, malgrat haver sortit amb només una oferta de 20 places ordinàries, demostren que hi ha una necessitat demogràfica a la zona i també que l’oferta de places públiques ha estat històricament insuficient en aquest territori.