Mataró acull professionals de la salut d'arreu del món

Un grup de 25 professionals fa pràctiques a l'Hospital de Mataró a través d'un màster sobre disfàgia

Màster en disfàgia

L'Hospital de Mataró acull durant tres setmanes un grup de 25 professionals d'arreu del món, els quals estan fent les pràctiques del Màster i del Postgrau en Alteracions de la Deglució. Aquests programes formatius sorgeixen de la necessitat d'abordar de manera multidisciplinària els trastorns relacionats amb la deglució. Els alumnes són professionals de diferents especialitats relacionades amb la disfàgia –logopedes, dietistes, oncòlegs, neuròlegs, odontòlegs, otorrinolaringòlegs i infermers– de més de 10 nacionalitats diferents –entre espanyols, danesos, grecs, veneçolans, austríacs, italians, irlandesos, xilens, colombians, saudites i paraguaians–.

L'objectiu del màster és ampliar el coneixement dels professionals sobre la disfàgia mitjançant un període de sessions teòriques i pràctiques. El fet que hi hagi alumnes de tot el món ajuda justament a intercanvi d’idees i maneres de funcionar en l’àmbit clínic de la disfàgia entre els diferents professionals. A més, la formació l'imparteix un professorat de primer nivell, que inclou professionals del Consorci Sanitari del Maresme, d’altres centres de Catalunya com l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, així com professors internacionals d’Itàlia, Irlanda, Brasil i Holanda. 

Aquesta és la primera edició del Màster en Alteracions de la Deglució, mentre que el postgrau ja celebra la seva quarta edició. En les edicions anteriors ha reunit un total de 82 alumnes de 22 nacionalitats diferents.

En la formació participen conjuntament la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) i l’European Society for Swallowing Disorders (ESSD). Més enllà de les pràctiques, també inclou una setmana d'exàmens i classes magistrals a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears durant el mes de maig.