Un Conca de Barberà fet d’ull de llebre, Vi Novell de Mataró 2014

Ja es pot comprar i l’artista Pere-Màrtir Brasó n’ha fet l’etiqueta

  • Redacció
  • Dilluns, 17 Novembre 2014 11:39

Vi novell 2014

Quatre cellers de Mataró comencen a comercialitzar aquesta setmana el Vi Novell Mataró 2014, una iniciativa que tiren endavant des de fa 17 anys i que enguany quedarà rubricada amb l’etiqueta dissenyada per l’artista local Pere-Màrtir Brasó. Dissabte es va fer la tradicional rebuda del Vi Novell amb els Capgrossos de Mataró fent pilars i penjant una branca de pi davant dels establiments embotelladors.
 
Es tracta d’un vi negre provinent de la finca Mas Castells (DO Conca de Barberà) elaborat a partir d’un sol tipus de raïm, l’Ull de Llebre, del qual s’han embotellat 1.500 ampolles amb l’etiqueta que porta el nom de la capital del Maresme. Aquest vi jove és ideal per menjar amb embotits, formatges, arrossos, pasta, verdures i carns blanques. Estarà a la venda al Celler Monserrat, Vins Santi, Can Monserrat i al Celler Castellví a un preu de 4,95€.

 

L’etiqueta de Brasó
Mitjançant tècnica mixta (oli, cera, carbonet, vi, collage, etc.) Pere-Màrtir Brasó ha representat un cambrer portant una safata i una ampolla de vi dins d'un refredador. El cambrer, amb els pels de punta i corbatí, camina en direcció suposadament cap als clients, mentre la Laia l'arquera (un símbol de Mataró) apunta amb el seu arc, no a Burriac, sinó a la marca rodona que ha deixat el cul d'una ampolla de vi i que curiosament coincideix on físicament s’acaba l’esquena del cambrer. Hi ha la inscripció de "el vi fa sang" i per això l'obra està, bàsicament, pintada només amb vermells (vi, sang, pintura...). En el refredador i a manera de collage, hi ha una foto en sèpia d'unes vinyes i un cel. Senzill homenatge al vi.