Estalviar llum i gas per poder lluitar contra la pobresa energètica

El Ple aprova un Pla d’estalvi per pagar un 20 per cent menys en energies

  • Redacció / Foto: arxiu
  • Dijous, 12 Febrer 2015 11:12

Ciutat 2014/2015 montserrat rodriguez

Estalviar al màxim en el consum de llum i gas permet invertir en partides per combatre la pobresa energètica d’alguns mataronins. Aquesta és la premissa base del Ple d’estalvi i eficiència energètica aprovat en el darrer Ple Municipal. La regidora Montserrat Rodríguez assegura que és “un pla ambiciós que busca no només que l’Ajuntament estalviï sinó també crear una cultura de l’eficiència energètica a tota la ciutat”. Per això l’Ajuntament farà auditories en empreses.

L’estalvi aconseguit fins al moment en equipaments s’acosta als 100.000 euros i per aquest 2015 es busca un estalvi similar. Un terç del que s’aconseguir estalviar es destina a un banc de la pobresa energètica, un altre terç al pressupost municipal i un tercer a energies renovables.

Un enllumenat més eficient

Un dels objectius que es marca l’Ajuntament és la renovació total de l’enllumenat públic per aconseguir un consum encara més eficient. En paral·lel a una major eficiència de l’Ajuntament als propis equipaments, s’oferirà un servei d’auditories energètiques a les empreses per al foment de l’estalvi i de l’ús d’energies renovables. Rodríguez ho emmarca en el “camí cap a ser una Smart City real”.