La FAVM alerta de la xenofòbia electoral

La Federació surt al pas del suposat intent d'agressió a un regidor

  • Redacció
  • Dimecres, 11 Març 2015 13:42

FAVM

La FAVM ha sortit al pas de la denúncia del PP contra un suposat intent d’agressió al regidor Marco Antonio Fernàndez la setmana passada per demanar a les formacions polítiques “que no facin servir discursos i propostes que voregen la xenofòbia o que són totalment xenòfobs i que el que fan és crear situacions de desconfiança que no afavoreixen la cohesió i la convivència a la nostra ciutat”.

Segons la Federació d'Associacions de Veïns, el regidor realitzava fotografies "des de dins d'un cotxe, de forma clandestina i sense demanar permís" d'una concentració de veïns senegalesos al polígon de Mata-Rocafonda. La FAVM detalla que aquesta concentració, legalitzada i autoritzada, estava organitzada pel Consolat de Senegal en la seva visita anual a la ciutat per establir una oficina provisional per facilitar els tràmits burocràtics als ciutadans d'origen senegalès. La concentració va tenir, en tot moment, el suport de Policia i Mossos d'Esquadra en cas de necessitat.

La Federació aprofita per deixar clar que, des de la seva entitat, treballen "per la nova ciutadania i la de sempre, per tal de cercar les coses que ens uneixin i comprendre les que ens són més diferents amb un tracte d’igualtat i respecte". Aprofiten, a més, per denunciar obertament "que s'aprofiti qualsevol situació per intentar enfrontar a les persones que conviuen a la ciutat proposant actuacions desmesurades que posen en perill la convivència veïnal".