L’associacionisme centra el Juny Associatiu

La Nit de la Solidaritat convida l’ONG Proactiva Open Arms per posar en valor la tasca d’aquesta organització vers els refugiats

  • Redacció
  • Dimecres, 01 Juny 2016 10:42

Juny Associatiu 2016

El Juny Associatiu posa el focus en l’associacionisme en la seva cinquena edició. Sota el lema ‘L’associacionisme: compromís i servei a la ciutat’, es proposen una vintena d’activitats, entre les quals destaquen la VI Mostra d’Entitats o la Nit de la Solidaritat, que portarà a Mataró l’ONG Proactiva Open Arms de Badalona per abordar la tasca d’ajuda i salvament de refugiats que aquesta organització realitza des de fa mesos a les costes gregues.

La gran cita del Juny Associatiu serà el divendres 17 de juny, quan el Casal l’Aliança celebrarà la Nit de la Solidaritat, durant la qual l’ONG Proactiva Open Arms realitzarà una conferència que, sota el títol ‘Som socorristes, salvem vides’ parlarà de la situació en què es troben els refugiats a la seva arribada a Europa. Durant l’acte també es projectarà el documental 'To Kyma, rescat al mar Egeu'.

Durant l’acte es presentarà la memòria 2015 dels projectes i activitats que s’han portat a terme, i es recollirà llet, oli i sucre en suport a la campanya de Càritas Interparroquial de Mataró ‘Aliments per la Solidaritat’.

La Mostra d'Entitats, a la plaça Santa Anna

Un altre dels plats forts del Juny Associatiu serà el 18 de juny a la Plaça Santa Anna, que acollirà la VI Mostra d’Entitats de Mataró per donar a conèixer la tasca d’entitats i associacions que donen un servei a la ciutat de forma desinteressada i amb l’objectiu, també, que la ciutadania pugui fer un tastet de les seves funcions amb activitats de tot tipus.

A més a més, en la preparació de la Mostra s’ha comptat amb un grup promotor, amb representants de vuit entitats de la ciutat, que ha treballat perquè la jornada sigui un èxit i un reflex exhaustiu del món associatiu i del voluntariat de Mataró.

Al llarg de tot el mes s'ha fet una programació que inclou xerrades, conferències, activitats de lleure, esportives i culturals, entre moltes altres iniciatives.

Nova marca

La marca de Participació de l’Ajuntament, “Fem Mataró”, ha renovat la seva imatge amb un logo dinàmic que recorda les peces d’un joc mecano en forma de molinet, treballant amb la idea de construir relacions i contribuir a construir ciutat.