El Parc, el gran atribut verd del barri

La proximitat amb aquest espai, un dels forts del barri

  • Redacció // Foto: arxiu
  • Dilluns, 21 Novembre 2016 00:00

Ciutat 2014/2015, EIXAMPLE

Un dels barems que serveixen per entendre els barris és analitzar com s'identifiquen dins el mercat immobiliari les potencialitats i punts forts de cada zona de la ciutat en les ofertes i definicions dels pisos i locals en venda o lloguer. Precisament en aquesta revista cada setmana hi ha exemples i també a internet es poden trobar innombrables maneres de referir-se a l'Eixample, que no sempre s'especifica com a tal.

Molt sovint, els pisos situats dins els límits d'aquest barri s'identifiquen, per ganxo comercial, amb el mateix Centre però hi ha un altre ítem que té molta força a l'hora d'aparèixer com a reclam pels habitatges de l'Eixample: el Parc Central.

I té aquesta força amb bona lògica. I és que comptar amb el gran pulmó verd de la ciutat és un dels grans atributs del barri sobretot, òbviament, de la seva part més alta i amb un efecte multiplicador, també, d'ençà que el color del Parc "vell" es va encomanar a l'àmplia extensió del Parc Nou. I el Parc, a més, no només és espai verd. També és espai de salut on centenars de mataronins suen la cansalada i espai de ciutat per a esdeveniments com fires, festivals, competicions o concerts.