El veritable centre neuràlgic de la ciutat

La Plaça Granollers ostenta la centralitat de Mataró

  • Redacció // Foto: arxiu
  • Dilluns, 21 Novembre 2016 00:00

Ciutat 2014/2015, tramvia plaça granollers
La Plaça de Granollers té aquest nom perquè en ser concebuda era el darrer punt de la ciutat abans d'encaminar-se cap a la capital vallesana. Porta d'entrada i de sortida de la ciutat, va ser el feu dels burots que controlaven precisament aquest tràfic. L'antiga plaça, grisosa, que fa un quart de segle seguia impertobable va donar pas, amb la reforma de tota la Via Europa a l'actual rotonda amb el Tramvia presidint. Un fet que fa que s'hagi popularitzat el "plaça del tramvia" per referir-s'hi, d'altra banda.

Tothom hi passa

Al tombant de segle i amb el canvi que encarnava la Via Europa, la ciutat va redefinir la seva geografia i el que fins llavors era una posició merament física va donar pas a una nova centralitat real per aquest punt de l'Eixample.
Amb el desenvolupament urbanístic del propi barri de la Via Europa i la consolidació dels itineraris interurbans entre barris, la de Granollers s'ha convertit en el veritable punt neuràlgic de Mataró.
Circulatòriament, per exemple, serveix d'enllaç entre vies de gran circulació com les rondes Prim i O'Donnell, la pròpia Via Europa, el Carrer Isern, Puig i Cadafalch o el propi Camí de la Geganta. Això fa que, de pas en qualsevol direcció, sigui un dels punts més freqüentats de la ciutat.