L'antic Casal de Joves segueix esperant un projecte

L'edifici de la Plaça d'Espanya té deficiències estructurals

  • Redacció // Fotos: arxiu
  • Dilluns, 21 Novembre 2016 00:00

Ciutat 2014/2015, obres casal joves sidral
L'edifici està palplantat "veient passar el temps" com la madrilenya Puerta de Alcalá segons la famosa cançó. La seva ubicació és privilegiada i cèntrica i, de fet, forma part d'una pastilla urbanística potent, sobretot des del punt de vista esportiu. L'edifici del Casal de Joves és un dels més singulars de la Plaça d'Espanya però segueix igual. Va tancar les seves portes a l'edifici de la Plaça d'Espanya el 2011 per deficiències estructurals de l'immoble.

L'any passat l'Ajuntament va efectuar obres a la coberta de l'edifici, que només s'usa parcialment per a usos esportius mentre la resta segueix tancat. Els seus darrers usos van ser com a Casal de Joves o Sidral, compartint instal·lacions amb un Telecentre o el Servei de Normalització Lingüística.

I també relacionats amb els joves hi ha els usos que l'actual govern visualitza. De moment són només plans, mai associats a cap partida pressupostària més enllà de la coberta de la pista exterior, ja en marxa.

Recuperar el Casal de Joves

Mataró vol recuperar el Casal de Joves, entès com un equipament per al jovent, per a les entitats que hi treballen, amb uns usos que es defineixin amb un procés participatiu i que, a poder ser, s'ubiqui a la mateixa Plaça d'Espanya, on el 2011 va tancar. Aquest és un dels objectius que es marca la regidora d'Igualtat i joventut Marisa Merchan-Cienfuegos, segons va explicar mesos enrere mentre assegurava enyorar "la vida que tenia i les activitats que es podien fer a l'antic Sidral".

En una trobada amb periodistes, la regidora assegurava que un Casal de Joves a la seva ubicació antiga "seria ideal, però l'important és tenir un equipament potent per a joves, en la línia de moltes altres ciutats i pobles i si no és on hi havia el Sidral haurem de buscar un altre emplaçament, ben connectat amb tota la ciutat i la comarca".
De moment, però el govern municipal no ha mogut fitxa al respecte més enllà d'aquesta declaració d'intencions de la regidora. Falta veure si el nou Casal de Joves entra dins el pla 'Mataró 2022'.

Ciutat 2014/2015, obres casal joves sidralCobertura de la pista exterior  
On sí que hi ha novetats és a la pista esportiva del mateix equipament que està en fase avançada de les obres que en permetran la coberta. En paral·lel a les cobertes que ja s'estan fent a l'Eusebi Millan i la que s'ha de fer a Cirera, aquesta obra permetrà a la ciutat guanyar un espai sobretot per la pràctica esportiva, a recer de les inclemències meteorològiques de torn. Les mides permeten jugar-hi a futbol sala o bàsquet, entre d'altres disciplines esportives.