El Gran Recapte segueix necessitant voluntaris

A Mataró hi ha prop d’una trentena d’establiments que se sumen a la iniciativa

  • Marta Gómez
  • Dimecres, 23 Novembre 2016 10:10

gran recapte

El Gran Recapte d’Aliments té data, els dies 25 i 26 de novembre. El que encara li manca, però,  són voluntaris per gestionar cada un dels punts de recollida. El Banc dels Aliments en la seva delegació al Maresme insisteix en la importància d’aconseguir aquestes figures que, a Mataró, a tant sols una setmana del recapte, encara faltaven 193 voluntaris i 4 coordinadors. Des de l’organització recorden que es tracta de fer una acció solidària i, sobretot “de ciutat”, per “ajudar a aquells que més ho necessiten”. Des de la delegació del Maresme fan una crida a través dels mitjans de comunicació recordant també que qui fa la campanya “són tots, tant els que donen aliments, com els que el reben”. Per ser voluntari només cal omplir un formulari a la pàgina web i establir un torn horari dels disponibles.

Tota la informació del Gran Recapte es pot consultar al seu portal web www.granrecapte.com. Lloc on hi ha tot el material per fer-ne difusió i també tots els establiments que participen de la recollida en cada ciutat. Així, a Mataró hi ha uns trenta punts de recollida que com a la resta de Catalunya, es posaran en marxa amb els horaris habituals del comerç.

Més llegum cuit

Així com en d’altres ocasions s’han demanat llegums crus, en aquesta, l’organització del Gran Recapte d’Aliments reclama que aquests siguin cuits. El motiu d’aquest canvi és l’augment de la pobresa energètica que ha crescut en els últims anys. Davant de la possibilitat de no tenir els subministraments necessaris –llum, aigua, gas- el Banc dels Aliments ha decidit demanar llegum cuit enlloc de cru, per no dificultar el consum d’aquest menjar. A més a més dels llegums la demana d’aliments se centra amb la llet, l’oli i les conserves de peix.