"Comerç i restauració han de reactivar la ciutat"

Entrevistem Enric Bartrés, nou president del Gremi d'Hostaleria i Turisme del Maresme, que substitueix Josep Civit

  • Mireia Biel // Foto: Daniel Ferrer
  • Dilluns, 12 Desembre 2016 11:00

Ciutat 2014/2015, enric bartrés gremi hosteleriaQuins són els reptes de la nova junta del Gremi d’Hostaleria?

L’escola és primordial. L’hem d’impulsar i consolidar, amb una oferta formativa pròpia i amb cursos que la facin de referència. Més enllà d’això, les activitats que puguem organitzar són un altre dels pilars de la nostra tasca. Les Jornades Gastronòmiques del Maresme en són un exemple. El que volem fer és buscar sinergies amb tots els ajuntaments i associacions d'altres municipis i millorar totes les col·laboracions que puguem trobar.

També hi ha activitats molt consolidades, com el ‘Mataró va de Tapes’.

La ruta del  ‘Mataró va de Tapes’ va ser un gran encert. La feina que fem amb Estrella Damm té uns grans resultats, funciona gairebé per si sola. El ‘Va de tapes’ acaba a Barcelona amb una gran cita que reuneix gent de tot Catalunya. Té un sistema engrescador que funciona molt bé tant pels establiments, com entre els clients.
Ara bé, els nostres agremiats també tenen ganes d’ampliar el repertori.

Alguna iniciativa nova en ment?

Sí, ja tenim algunes idees pensades. Per què no fer una activitat similar en la que es pugui degustar vi? En un altre temps i en un altre moment, separat de les tapes d’Estrella Damm i probablement amb un format diferent que permetés crear un nou circuit i, per tant, una altra activitat a sumar al calendari de la ciutat. I perquè no, lligar tot això amb iniciatives que es puguin fer des de les associacions de comerços.

Creieu que és possible treballar en xarxa amb el comerç? Es va intentar amb la Shopping Night i no va funcionar.

Cert, no va funcionar, però a Granollers, per exemple, va funcionar molt bé. Cal buscar fórmules perquè comerços i restaurants unim esforços i treballem conjuntament per a organitzar activitats en què totes les parts en sortim beneficiades. Junts hem de treballar per activar de nou el centre i un cop fet això, hem de buscar la manera de retornar la vida al nucli dels barris.  

Han sorgit noves iniciatives gastronòmiques a Mataró. La restauració a la ciutat té un bon estat de salut?

Des de l’any 2009 no teníem cap restaurant que sortís a la Guia Michelin i fa uns dies vam conèixer que La Marineta, el Bocca, el Nou-Cents i el Sangiovese hi apareixen. Per tant, podem dir que la restauració de Mataró és ben viva. Tenim molt bons cuiners i d’altres pugen forts, en són exemples el Zucca o el Som Terra. El Gremi ha d'estar al seu costat, indiscutiblement.

Mataró, doncs, serà l’epicentre de l’activitat del gremi?

Mataró com a epicentre del gremi comarcal, sí, però no només el centre de la ciutat. No podem oblidar que a Mataró hi ha barris molt vius i amb molta activitat que no podem descuidar. Tenim agremiats a Cerdanyola, a Molins, a Cirera, entre altres. Hem de solucionar els seus problemes també.