Convoquen una marxa "per la convivència i en contra la independència"

Un grup ciutadà impulsa la manifestació, que començarà amb una ofrena a Rafael de Casanova

  • Cugat Comas
  • Dijous, 05 Octubre 2017 10:32

Manifestants a favor de la unitat d'Espanya

"Som catalans i som espanyols i volem sortir al carrer pacíficament a dir que estem en contra de la independència i a favor de la convivència". Són paraules de José Casado, un dels impulsors de la marxa pacífica convocada per dissabte a les 17h a Mataró. Un grup ciutadà ha organitzat aquest acte, que començarà a la Plaça de Rafael de Casanova i acabarà davant de l'Ajuntament. Ho fan al marge de partits polítics o altres entitats i desmarcant-se de concentracions com la de dissabte passat: "Nosaltres l'únic que demanem és que vingui gent que se senti catalana i espanyola i no gent amb ganes de gresca, no som d'ultradreta, senzillament mataronins, catalans i espanyols", assegura Casado.

L'acte començarà amb una ofrena floral al monòlit de Rafel de Casanova, epicentre dels actes oficials de l'Onze de Setembre. "Ens sentim catalans i volem tenir aquest gest", assegura un dels impulsors de la marxa. Des d'aquest punt es dirigiran a l'Ajuntament. Han convidat polítics a sumar-s'hi a títol personal.

cartell manifestació unitaria

"Mataró es queda a Espanya"

La marxa, assegura el grup impulsor, "es convoca després del possible referèndum per a evitar enfrontaments innecessaris entre la societat, partidaris i no partidaris de la secessió" i adverteixen que "els únics símbols permesos són els que representen a tots els mataronins: la bandera i l'escut de Mataró, la bandera senyera i la bandera rojigualda espanyola". Tenen com a màxim objectiu evitar incidents i adverteixen amb l'expulsió de la manifestació si es dóna qualsevol comportament incívic o antidemocràtic. El grup assegura en un comunicat que "condemnem i ens desmarquem de qualsevol comportament incívic previ a la manifestació, com les darreres pintades que han aparegut per Mataró de caràcter violent". Precisament sospiten que aquestes pintades "han estat realitzades per individus independentistes només per a provocar i sembrar odi, pel que ho posarem tot a disposició policial si escau que fem denúncia".

La marxa es farà sota l'eslògan "Tots units a Mataró, millor junts tota Espanya: Catalunya és casa nostra. Mataró es queda a Espanya".