Un palmarès del tot pluridisciplinari

Els guanyadors de les diferents edicions del 'Mataroní de l'Any' provenen d'àmbits ben diferents, senyal de la pluralitat intrínseca de la ciutat

  • Redacció // Fotos: Tot Mataró
  • Dijous, 07 Desembre 2017 00:00

Mataroni de l'Any, mataroni de l'any 2016

El candidat o candidata que el pròxim mes de febrer rebi més vots succeirà en el palmarès del Mataroní de l'Any a una llista de notables. I és que al llarg de tots aquests anys el guardó ha reconegut candidats d'àmbits ben diferents, demostrant que és una distinció popular que no hi entén de disciplines concretes. Activistes socials, artistes, religiosos, professionals de la medicina o docents poden ser, com ja han estat, distingits pels seus ciutadans. Qui se sumarà a la col·lecció aquest any?


Mataroní de l'Any, pep manté 2009Pep Manté
2009: A títol pòstum, el reconeixement per l'advocat laboralista va estrenar aquesta iniciativa recuperada. Manté va ser un pilar de la cultura, l'associacionisme i els drets socials dels mataronins.

Mataroní de l'Any, j.a. ciller 2010J.A. Ciller
2010:
L'ànima de l'associació EPMA va guanyar el Mataroní de l'Any després de consolidar el 'Mataró Camina per l'Alzheimer' com la gran iniciativa solidària de cada tardor a la ciutat.

Mataroní de l'Any, pare joan 2011Pare Joan
2011:
L'escolapi Joan Herrero era tota una institució a la ciutat i no només per la gent de Santa Anna. El seu exemple i record el van convertir en guanyador indiscutible a títol pòstum.

Mataroní de l'Any, ramon salicru 2012Ramon Salicrú
2012:
Parlar de Ramon Salicrú és fer-ho de docència i d'història. L'actual president del Foment va ser distingit just l'any en què es jubilava després de dirigir el GEM durant molts anys de vocació.

Mataroní de l'Any, diego herrera 2013Diego Herrera
2013:
La lluita per la justícia dels afectats per l'estafa de les participacions preferents es va fer lloc al Mataroní de l'Any que va anar a parar al portaveu d'Estafabanca, l'associació unitària d'afectats.

Mataroní de l'Any, lara sanchezLara Sànchez
2014:
La jove ninotaire es posa el públic mataroní a la butxaca sempre que mostra en públic que amb el llapis a la mà s'inverteix la seva timidesa i és una artista total. Per això va guanyar el certamen.

Especials 2014/2015, mataroni de l'any-maribel Nieto 1Maribel Nieto
2015:
Just en l'any de la seva jubilació arribava un reconeixement per aquesta professional, líder del programa pioner de detecció del càncer de mama a la comarca. Una distinció amb molt de sentit.

Mataroní de l'any 2016Aleix Merino
2016:
La lluita del jove Aleix contra una malaltia força desconeguda i sobretot el seu somriure que es va encomanar solidàriament a tota la ciutat van ser els guanyadors de l'edició de l'any passat.