Exigeixen que no s’utilitzin animals en festes i actes culturals

Les entitats animalistes es reuneixen amb l’Ajuntament per explorar “alternatives ètiques que respectin els drets dels animals”

Estrena i Proclama de Festa Major

La setmana passada, representants de tres entitats animalistes de la comarca –PACMA, FAADA i SOS Animals del Maresme– es van reunir amb l’Ajuntament de Mataró per demanar que no s’utilitzin animals en diferents actes festius i per explorar “alternatives ètiques que respectin els drets dels animals”, segons afirmen en un comunicat. La portaveu del PACMA a Mataró Raquel Iglesias assegura que "El maltractament animal no pot resguardar-se de cap manera en la tradició" i els animalistes demanen que s’actui sobre set esdeveniments, entre ells la Cavalcada de Reis, els Tres Tombs, la Setmana Santa, la Romeria Rociera i la Fira de l’Arbre.

Processó del Prendiment 2018

El que les entitats van traslladar és que se se substitueixi la presència d’animals vius per activitats divulgatives, que es paralitzi l’ús de diners públics per al foment de tradicions que, asseguren “vulneren el benestar animal i cosifiquen als animals” i que en la substitució dels animals en aquests actes s’opti “per la imaginació, la creativitat i el talent dels ciutadans i ciutadanes de Mataró”. En el mateix comunicat es demana la fi de la tracció animal, referint-se a la utilització dels animals com a mètode de transport o eina en totes les festivitats que ho requereixin, com al Rocío i Les Santes.

Tres Tombs

Una transició cultural
Des del Partit Animalista volen que “Mataró, com a capital del Maresme, lideri la transició cultural que la majoria de la ciutadania reclama, promovent la convivència respectuosa entre persones i animals”. Iglesias assegura que “les veïnes de Mataró esperem que l'Ajuntament reaccioni a temps i se sumi a aquest corrent imparable que reclama més drets per a tots els animals",