Comença l’any de les T-10 de Mataró Bus

El 2019 s'implementen els dos nous títols de transport propis de Mataró Bus: una T-10 un 20% més econòmica i la T-Rosa, una T-10 per jubilats a 6,60 euros

  • Anna Galdon // Fotos: cedides
  • Divendres, 04 Gener 2019 11:37

Ciutat 2017/2019, mataro bus

Fa mesos que s’anunciava i ara ja és una realitat: La T-10 pròpia de Mataró Bus serà aquest 2019 més econòmica. El nou títol de transport municipal permet fer 10 viatges en el Mataró Bus a un preu de 8,25 euros, el que representa un 20% menys que les T-10 de transport integrat de l’ATM.

Aquesta és una de les propostes més destacades en transport municipal de cara el 2019, però no l'única. Aquest any es mantenen els preus (així, per exemple, la T-10 integrada seguirà costant 10'20 euros), i es crea una nova targeta per jubilats, la T-Rosa. Però, a més, està  prevista una millora de les freqüències de pas, així com la millora del servei diari a totes les línies existents a la ciutat. Mataró Bus ha anunciat que preveu que s'estenguin els recorreguts que van fins al TecnoCampus i El Rengle.

Els nous dos títols no es posaran a la venda fins el mes de març

T-Rosa, a 6,60 euros
A banda de la T-10 pròpia i més econòmica, Mataró Bus ha posat en marxa una targeta social destinada als jubilats. La T-Rosa ofereix 10 viatges a 6,60 euros.

Impost al càrrega i descàrrega

Una altra de les novetats d'aquest 2019 és la creació, a nivell municipal, d'un nou impost per a la reserva d'aparcaments en format de càrrega i descàrrega. A partir d'ara, les empreses i comerços que vulguin tenir una zona de reserva d’estacionament de vehicle hauran de pagar un impost. Fins ara la petició era gratuïta i l'Ajuntament concedia la reserva d’espai sense cap cost afegit (sempre que els tècnics confirmessin que la petició responia a necessitats reals).
Segons ha informat el mateix consistori, la seva aplicació es farà de forma progressiva durant quatre anys, i a la llarga tindrà un cost similar al de tenir un gual.

Cal destacar que aquest tipus de zones de reserva d’estacionament són diferents a les de càrrega i descàrrega d’interès general, i que fa servir la majoria de la població per estacionar arreu de la ciutat. Les d'interès general  són col·locades per l'Ajuntament per decisió pròpia en zones d’activitat comercial.

Nou tram pels guals
De fet, la taxa dels guals és precisament una altra de les que s'encareixen aquest 2019. La citada taxa guanyarà aquest any un nou tram del 25%. Això vol dir que, des d'aquest mes de gener, un gual amb un sol cotxe tindrà un cost de 72 euros anuals.

Ciutat 2017/2019, mataro bus

Peatges un 3% més cars al Maresme

Com passa cada any, els peatges del Maresme s'han encarit només començar l'any. Però la d'aquest 2019 ha estat una pujada especialment significativa: fins a un 3% s'han arribat a encarir les tarifes de la comarca.
Així, actualment el tram de la C-32 de Mataró a Montgat pot costar de 0'35 a 1,42 euros, i el que va de Mataró a Palafolls té un preu de 2,35 euros. La pujada en aquest últim tram és especialment colpidora, ja que el peatge en qüestió és ja un dels més cars de Catalunya.
Aquest augment de preus també ha tingut efecte a l'autopista que uneix Mataró amb Barcelona. Una autopista amb més de 40 anys (és la més antiga de l'Estat) i que, des dels seus inicis, ha estat de pagament. Tant els consistoris de la zona com diverses entitats reclamen des de fa anys la seva gratuïtat per considerar que el seu cost està més que amortitzat però, de nou, les reclamacions no només han estat obviades, sinó que s'ha decidit encarir el preu del peatge més antic de Catalunya.