Dijous de vaga: Poc seguiment i manifestació massiva

Unes 4.000 persones segueixen la concentració del comitè de vaga

  • Redacció
  • Dijous, 21 Febrer 2019 14:55

Manifestació del 21F

La vaga general independentista convocada per aquest 21 de febrer presenta, a Mataró, una bicefàlia evident. El seguiment és minoritari i costa de percebre en empreses, comerços i indústria, que aparentment funcionen a ple rendiment. Per contra, la manifestació d'aquest migdia ha estat multitudinària amb unes 4.000 persones segons fonts del propi comitè de vaga. 

Manifestació del 21F

La intenció de la Intersindical, entitat convocant, era "repetir un 3 d'octubre" en referència a l'aturada de país de dos dies després de l'1 d'octubre del 2017. Aquell dia la manifestació se'n va anar més enllà de les 10.000 persones a Mataró. D'aquí se'n pot extreure un principi de proporcionalitat. 

El CDR i els piquets del comitè de vaga d'aquest 21F han actuat a llocs estratègics com l'Estació, les cotxeres de Mataró Bus o els accessos de Mataró Parc. En paral·lel la ciutat ha viscut en normalitat, a menys revolucions certament que un dia laborable corrent. La vaga era apreciable als centres educatius i nombroses famílies han optat per no dur els seus fills a classe. 

Manifestació del 21F

Manifestació massiva i tranquil·la

La manifestació del 21F ha començat pocs minuts després de les dotze del migdia a la Plaça de Miquel Biada. L'emulació del 3 d'octubre també ha fet calcar el recorregut i l'ambient tranquil ha dominat els milers de persones congregats. S'ha anat fins la Porta Laietana, d'allà als Jutjats i posteriorment fins a la Plaça de l'Ajuntament on s'han fet els discursos finals, s'ha fet una crida a la mobilització també aquesta tarda a Barcelona i s'ha tancat amb el Cant dels Segadors. 

Manifestació del 21F