Catalunya necessita urgentment personal per a atendre els majors en les residències pel coronavirus

Les residències necessiten reforçar els seus equips per a atendre els majors que estan ingressats

  • Redacció AMIC
  • Dilluns, 06 abril 2020 17:21

Residències

El Departament d'Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat ha llançat una crida urgent a tots aquells professionals en la cura i atenció de persones de la tercera edat –o bé els que no tinguin titulació però sí voluntat de col·laborar en la seva cura– perquè, davant la situació d'emergència, es dirigeixin a ells per a reforçar els equips que treballen en les residències.

La urgència és deguda a les baixes entre els professionals que treballen en els centres geriàtrics i les necessitats creixents en aquests centres. Segons xifres d'aquest dijous, 3.702 dels més de 75.000, que representa el 5%, estan aïllats o tenen símptomes de COVID 19. Segons el secretari d'Assumptes Socials i Famílies, Francesc Iglesies, “la principal dificultat que tenim són les baixes i necessitem reforçar els equips”.

Crida urgent a gent amb o sense formació específica

La crida més urgent és per a reforçar equips mèdics i infermeria, però també el personal auxiliar que cuida de la higiene i la manutenció dels majors. Per això, aquelles persones que no tinguin formació però sí voluntat, el departament realitzarà un curs de formació perquè estiguin preparats per a això.

A aquesta crida d'urgència de la Generalitat s'ha sumat l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (Acra) que afirma que "necessita incorporar a treballar" de manera immediata a persones, amb titulació o sense ella, per a la cura de persones grans. La necessitat, afirmen, és per a tota Catalunya però especialment en la zona de Barcelona.

Per a acollir a aquests treballadors i treballadors en els dies laborables, s'han condicionat hotels prop de les residències. L'associació també ha posat un correu electrònic on enviar els currículums Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .