Detingut l'amo d'un locutori per activar targetes de mòbils amb identitat falsa

La detenció és part d'un operatiu contra una dona que donava falsos avisos de bomba

  • Redacció
  • Divendres, 28 Febrer 2014 11:12

Locutori

El responsable d’un locutori de Mataró ha estat detingut per la Guàrdia Civil dins d'un operatiu al voltant d'una veïna del Prat de Llobregat que presumptament hauria comès més de mil delictes amb telèfons mòbils i targetes de telefonia falses. La detinguda realitzava trucades a aeroports i estacions de tren per donar falsos avisos de bomba en nom d'Al-Qaida, cometia injúries a Internet i simulava delictes. En una de les falses amenaces, per exemple, va obligar a desallotjar l'Ajuntament de Granada.

Identitats suplantades

La Guàrdia Civil duia a terme una investigació des de finals de 2012 de diferents delictes contra la seguretat col·lectiva presumptament comesos per una sola persona, que realitzava falses amenaces a infraestructures sensibles. La veïna del Prat detinguda obtenia targetes de telefonia amb identitats suplantades en diversos establiments com el locutori mataroní on els seus propietaris simulaven els contractes entre les identitats usurpades i les operadores telefòniques.

La presumpta autora d'aquests delictes va ser detinguda fins a tres ocasions per la Guàrdia Civil des de l'inici de la investigació. Al llarg de l'operació, els agents també han detingut altres nou persones -entre elles el mataroní- i n'ha acusat cinc més per presumptes autors de delictes d'usurpació d'estat civil i falsificació de document mercantil. Tots aquests detinguts són ciutadans de nacionalitat pakistanesa i marroquina i propietaris de locutoris.

Des d'un total de 64 línies activades en nom de les identitats suplantades, aquesta dona hauria comès concretament 1.083 delictes, dels quals existeixen quatre querellants i més d'un centenar de víctimes.