Setanta sortides dels Bombers per la gran calamarsada

Van caure 53,6 litres per metre quadrat

  • Redacció
  • Dilluns, 15 Febrer 2016 18:27

Fotografia: M. Cirera

La gran calamarsada d’aquest diumenge va fer que en unes dues hores caiguessin 53,6  litres per metre quadrat segons el Servei Meteomar del Consell Comarcal del Maresme. També va deixar entre 20 i 30 centímetres de gruix de pedra als carrers de la ciutat, amb més gruix com més a l’est de la ciutat. Al llarg de la nit la Policia Local va rebre unes 30 trucades d’emergència i els Bombers van haver de fer 70 sortides entre Mataró i Argentona. La majoria de les intervencions van ser per habitatges amb problemes d’inundacions, filtracions d’aigua i afectacions de mobilitat i algun accident de trànsit.

La principal afectació es va donar en la sortida Mataró Oest (C-32) que va quedar totalment col·lapsada i va necessitar l’actuació de les màquines llevaneus per netejar el paviment.


 A primera hora del matí, quan la ciutat s’ha posat en marxa, el transport públic funcionava amb normalitat, dos carrers es mantenien tallats i alguns semàfors no funcionaven. Incidències que s’han solucionat amb rapidesa. Al llarg del matí diferents serveis de l’Ajuntament han avaluat i examinat les conseqüències originades per la tempesta de pedra. Pel que fa als centres d’ensenyament públics, 11 centres escolars han patit diferents problemàtiques, bàsicament goteres, petites inundacions i afectacions elèctriques que no han impedit que l’activitat escolar es desenvolupés. Quant als equipaments esportius, 5 pavellons s’han vist afectats per la tempesta d’aquesta nit. Els més perjudicats per l’entrada d’aigua han estat el pavelló Euskadi, el Jaume Parera i l’Eusebi Millan.

Molta afectació al litoral
La zona més afectada pel temporal ha estat el litoral, les platges de Ponent, Varador i Callao han patit les conseqüències del fort onatge que ha provocat la desaparició d’una gran part de la sorra. A les platges del Varador i del Callao l’onatge ha creat un desnivell de la sorra d’1,5 m, i a la del Callao també ha deixat al descobert els peus morts d’una dutxa i del joc de corda piramidal.

L’Ajuntament aconsella a la població seguir les recomanacions sobre inundacions i sobretot no accedir als espigons per perill de fort onatge.