Demanen tretze anys de presó per quatre mataronins que van assaltar una botiga de marihuana

El judici se celebrarà el 2 i 3 de novembre a l'Audiència de Lleida i la fiscalia sol·licita també presó per a l'exdona de la víctima i la seva parella per planificar el robatori

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 27 Octubre 2016 11:51

Vilassar Marihuana

La fiscalia de Lleida demana tretze anys de presó per a cadascun dels quatre veïns de Mataró acusats d'assaltar i emmordassar l'amo de la botiga de venda de llavors de marihuana de Tàrrega, 'Punta Verde', el 28 d'agost de 2013. Els acusa d'un delicte d'usurpació de funcions públiques en un concurs amb un delicte de robatori amb intimidació per l'assalt a la botiga fent-se passar per policies; un delicte de funcions públiques en un concurs amb un delicte de robatori en casa habitada, per entrar a casa del propietari, on estava la seva parella, i robar-li el cotxe, fent-se passar també per policies, i un delicte de detenció il·legal per immobilitzar el propietari de la botiga i deixar-lo tancat al lavabo del local.

També sol·licita quatre anys de presó per a l'exparella de la víctima i sis anys de presó pel company sentimental d'aquesta, com a còmplices dels dos primers delictes, ja que se'ls acusa de planificar el robatori i contactar amb els sicaris. El ministeri públic també demana que entre els sis acusats indemnitzin les víctimes amb 7.000 euros.

El judici tindrà lloc el 2 i 3 de novembre a l'Audiència de Lleida. La fiscalia considera provat que l'assalt el va planificar l'exdona del propietari de la botiga, G. S. H., de 32 anys i veïna de Preixens (Noguera), juntament amb el seu company sentimental de llavors, J. M. G., de 44 anys i veí de Canet de Mar. Tots dos haurien contractat els serveis dels altres quatre acusats, veïns de Mataró, que van cometre materialment els fets; F. J. P. M., de 43 anys; A. M. P. F., de 52 anys; O. B. H., de 29 i N. N., de 36 anys, aquest últim amb antecedents, a canvi d'una part del que aconseguissin amb l'atracament.

El motiu, segons el ministeri públic, va ser que l'exdona de la víctima sospitava que el propietari del local tenia més diners que els que havia declarat en el procediment de divorci. Volia venjar-se perquè tenien una mala relació i perquè no li pagava la pensió d'aliments per a les seves filles ordenada pel jutge, tot i el nivell de vida que ell portava.

La fiscalia demana també que indemnitzin el propietari del local amb 3.000 euros pels diners i les joies robades així com amb 2.000 euros més per al propietari i amb 2.000 euros per a la parella d'aquest, pels danys morals patits durant l'assalt. Està previst que el judici s'allargui dos dies; dimecres i dijous que ve.