Mataró rebaixa d'emergència a alerta el pla pel temporal i es prepara per avaluar els danys

El consistori està estudiant sol·licitar al govern central que Mataró esdevingui zona afectada per una emergència de protecció civil

  • Redacció // Foto: Daniel Ferrer
  • Dijous, 23 Gener 2020 11:45

Temporal Gloria

Davant la progressiva pèrdua de força del temporal Gloria, l'Ajuntament de Mataró ha decidit passar de la fase d'emergència a la d'alerta. Segons ha afirmat aquest matí en una roda de premsa David Bote, "el que toca ara és recuperar la normalitat". En aquest sentit, des d'ahir el consistori ja està començant a planificar l'avaluació i reparació dels danys causats per la borrasca a tot el municipi. De la mateixa manera, l'alcalde assegura que també estan en contacte amb altres administracions, com la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, per aconseguir el suport necessari i poder així escometre les reparacions i resoldre altres problemes com el de mobilitat.

"Aquests dies el transport entre Mataró i Barcelona no es fa en les condicions que caldria i els serveis són absolutament insuficients, per això ja estem parlant amb l'ATM i amb AMTU per demanar una millora del servei d'autobusos (línies Express) mentre duri l'afectació ferroviària", assegura Bote. "Entre Mataró i Barcelona hi ha un flux de tres milions de viatges l'any i per això seguirem insistint perquè algú es faci càrrec de corregir aquestes deficiències", afirma.

El líder socialista també ha explicat que han demanat un consell extraordinari d'alcaldes de la comarca del Maresme per fer balanç dels desperfectes que ha causat la borrasca. A més a més, el consistori està estudiant sol·licitar al govern central que Mataró esdevingui zona afectada per una emergència de protecció civil, "fet que ens permetria accedir a fons per abordar les reparacions".  

Actualment, encara segueixen tancats la Piscina Municipal, que "segurament no es podrà obrir fins la setmana vinent" i el Centre Cívic de Molins, que tot i que "continua obert en una espècie de serveis mínims esperem que aquesta setmana ja recuperi la normalitat". D'altra banda, l'accés al passeig marítim continua prohibit tant per a vehicles com a vianants: "Estem fent tot el que podem en matèria de neteja per poder obrir-lo com abans millor, encara que sigui a trams".  

Quant a les escoles, 17 han patit afectacions. La més perjudicada pel temporal ha estat la de Vista Alegre.