Mataró elabora un pla per rehabilitar les escultures dels espais públics

L’actuació es farà a les figures més destacades de la ciutat entre el 2016 i el 2031

  • Redacció
  • Dilluns, 04 Juliol 2016 12:55

Laia arquera, vistes mataró pla den boet5

Mataró farà un rentatge de cara a les seves escultures més destacades. El consistori ha elaborat un pla per rehabilitar les 70 escultures i 9 xemeneies que hi ha a l’espai públic de la ciutat, en un ampli termini que va des d’aquest 2016 i el 2031.

L’Ajuntament destinarà 148.052 euros al manteniment i rehabilitació de la setantena d’escultures que hi ha repartides per Mataró. L’execució d’aquest pla respon a una proposta de 2014 presentada pel Consell Municipal del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Mataró, que reclamava la creació d’un inventari i un posterior pla de manteniment de les escultures.

Ara, un cop fet l’estudi que recull les dades de cada figura, es procedirà a desenvolupar el pla de manteniment, que es durà a terme en quinze anys, fins al 2031. L’objectiu és definir, valorar i periodificar el manteniment correctiu i preventiu que necessiten les escultures o elements, ja que n’hi ha de diferent tipus i materials: des d’escultures de grans dimensions, com la Laia l’Arquera, a plaques identificatives i d’homenatge.