Tot a punt per a la segona fase de les obres de millora del Triangle Molins

Les obres d’ordenació i pintat de les places d’aparcament començarà a la primavera i està previst que duri uns tres mesos

  • Laia Mulà // Daniel Ferrer
  • Dilluns, 19 Febrer 2018 11:46

Triangle dels Molins

L’Ajuntament de Mataró té previst començar la segona fase dels treballs de millora del Triangle Molins la pròxima primavera. L’espai, que s’utilitza com a estacionament públic, ja va rebre la primera fase dels treballs de millora els quals van consistir en la instal·lació de quatre punts de llum, així com el preparat per l’asfalt i l’anivellat de l’espai.

L’espai està situat entre les rieres de Cirera i de Figuera Major i la ronda de Frederic Mistral i ocupa més de 13.000 metres quadrats de superfície. D’aquests, més de 8.500 s’utilitzen com a aparcament pels veïns de la zona.

Els passos de la segona fase

Per a posar en pràctica la segona fase de les obres de millora de Triangle Molins, l’Ajuntament ha inclòs en el pressupost de 2018 un total de 198 mil euros. Aquests serviran per pavimentar l’àmbit d’estacionament, pintar les places i així racionalitzar l’espai perquè hi càpiguen 369 vehicles. També es preveu construir una escullera de contenció de terres en els talussos de la part alta de l’aparcament i habilitar una zona de correcan de 400 metres quadrats amb un circuit per als gossos.

La primera fase

Durant el 2017 s’ha fet una primera fase d’actuació per desbrossar la zona, anivellar-la i arranjar els talussos que delimiten el solar que han tingut un cost de més de 50.000 euros. A més, també s’ha treballat per construir una escala d’accés des del pas de vianants a la riera de Cirera i la millora de l’enllumenat. A terra van aplicar una base que servirà per a preparar la pavimentació.

Triangle dels Molins

El Triangle podría tenir una biblioteca

L’espai del Triangle és un terreny que urbanísticament està destinat a ser espai d’equipaments i usos. És per això, que des del govern de Mataró, el PSC es proposa ubicar-hi en un futur pròxim la que anomenaran la Biblioteca de la zona nord. A més, opinen que el solar també podria acollir el nou CAP de Cirera-Molins perquè l’actual és massa petit.