Els Capgrossos celebren 23 anys amb ganes d'apujar el llistó

Quatre dies de celebració que culminaran amb una actuació castellera a la Plaça Gran

  • Redacció / Fotos: Vicky Reull
  • Dilluns, 27 Maig 2019 16:44

Capgrossos a Gràcia

Com marca la consuetud, els Capgrossos de Mataró celebren el seu Aniversari amb una actuació important el primer diumenge de juny. Aquest diumenge la Plaça Gran serà l'escenari de la diada del XXIIIè Aniversari de la colla mataronina, que compartirà plaça amb els Marrecs de Salt i els Castellers de Sant Cugat. La colla arriba a la seva primera gran actuació amb l'embranzida d'un bon mes de maig en el que ha consolidat els castells de 8 bàsics i estrenat el pilar de 6. Fer una passa més aquest diumenge dependrà dels assajos de la setmana, pels quals la colla ha fet una crida especial a tots els seus castellers. El 5 de 8 podria ser l'aposta estrella del programa.
 
La tècnica que capitaneja Oriol Feliu com a cap de colla ja fa setmanes que ha introduït a assaig la feina de castells com el propi 5, el 7, el 4 de 8 amb l'agulla, el pilar de 7 o el 3 de 9 amb folre. Enguany, però, hi ha molts canvis en determinades posicions del castell i això fa que sigui necessària molta precisió i seguretat a assaig. Precisament el 5 de 8 és el castell que està evolucionant més i millor i que podria ser l'aposta per diumenge.
 
L'Aniversari es farà per primer cop a la Plaça Gran, el quart escenari que veu la cita primaveral dels Capgrossos. Es tracta d'un indret que és quasi verge castellerament ja que la colla només hi ha actuant en una ocasió, el 2011, en el decurs de l'acte dels seus 15 anys.
 
Per incentivar l'assistència als assajos i celebrar l'Aniversari, els Capgrossos han preparat una sèrie d'actes oberts a tots els seus membres i a tota la ciutadania.
 

Actes del XXIIIè Aniversari

Dimarts 28 de maig
> Assaig amb els Passerells del TecnoCampus
> Beguda per tothom en acabar

Divendres 31 de maig
> Assaig Especial d'Aniversari de 21h a 23.30h
> Presentació de la samarreta de la temporada (venda a preu especial)
> Sorteig d'un pernil
> Beguda per tothom en acabar

Dissabte 1 de juny
> Formació per a nouvinguts de 11.30h a 12.30h
> Vermut gratuït pels assistents en acabar
> Dinar de joves al Local a partir de les 14h (BBQ i "jo poso")
> Activitats al local a partir de les 16.30h

Diumenge 2 de juny
> Actuació castellera a la Plaça Gran a les 12h amb els Marrecs de Salt i els Castellers De Sant Cugat.
> Cercavila amb els músics direcció al Local
> Dinar de germanor. Tiquet d'adult a 10€ fins el dimecres 29 de maig (amanida de pasta amb pesto + mandonguilles amb sípia i arròs + pa + beguda + postre) Tiquet infantil a 5€ (macarrons). Venda de tiquets a la botigueta. A partir del dimcres 29 els tiquets costaran 12€ i seran limitats.
> Fotografies d'aniversari. Fotografies per grups en funció d'any d'entrada a la colla.
> Djs (Roger Mascorda)

Capgrossos a Gràcia