Mestres del Gai Saber organitza ‘Mataró Dansa al Teatre Monumental’

Es presentarà el CD dels Balls Tradicionals de Mataró, enregistrat l’any 2010

  • Marta Gómez // Foto: cedida
  • Divendres, 09 Octubre 2015 11:31

Cultura 2014/2015, balls tradicionals mataro
L’Associació Cultural i d’Esbarjo Mestres del Gai Saber presenta l’espectacle “Mataró Dansa al Teatre Monumental!”. Un espectacle que fa pujar a l’escenari al projecte, que s’encapçala amb el mateix nom, que van iniciar a principis d’any. “Mataró és una ciutat que balla, una ciutat on hi ha nombroses escoles de dansa, cases regionals, esbarts,… la gent balla al carrer i dansa a casa: Mataró dansa!”, així justifica l’Associació el seu projecte.
L’espectacle però, es presentarà aquest diumenge 11 d’octubre al Teatre Monumental i comptarà amb la col·laboració de l’Esbart Dansaires d’Iluro, la Sala Cabanyes i el Ball de Bastons de Mataró. Entre tots ells s’hi podran veure balls com el Ball de Gitanes, la Polca de Pedretes, el Ball de Pescadors, els Balls a Plaça, Rigodons, Balls de Bastons, Balls Vuitcentistes i els Llancers.

Any Amades

L’acte també vol commemorar el 125è aniversari del naixement de Joan Amades. Des de Mestres del Gai Saber creuen que “gràcies a la tasca de recollir que féu el conegut folklorista, avui en dia conservem moltes dades dels balls populars que es feien anys enrere a la nostra ciutat”. És per això que diumenge també hi haurà un record en la seva figura.
L’associació Mestres del Gai Saber és una de les més actives en l’àmbit de la cultura popular de la ciutat.

Presentació del nou CD
Enmig de l’espectacle hi haurà sorpresa. La presentació del CD dels Balls Tradicionals de Mataró sortirà a la llum i, 5 anys després, les músiques que es van enregistrar l’abril de 2010 en la cloenda de l’acte on Mataró era Ciutat Pubilla de la Sardana, podran tornar a ser escoltades per a tothom. Des de Mestres del Gai Saber asseguren que, aquelles cançons enregistrades al mateix Teatre Monumental cinc anys endarrera i interpretades per la Cobla La Principal del Llobregat, “van quedar arraconades en algun indret del consistori”. És ara quan han volgut treure-les a la llum i presentar-les “amb un vestit de gala” diumenge vinent.