Cap de setmana fort de les festes de Sant Simó

Gegants, castells, havaneres, música barroca o Ball de Pescadors, actes destacats

  • Redacció// Foto: cedida
  • Divendres, 23 Octubre 2015 00:00

Cultura 2014/2015, sabres
Dimecres que ve és dia 28 d’octubre, data més que assenyalada a Mataró, festivitat de Sant Simó. La carismàtica ermita marinera celebra cada any pels volts del dia del seu Sant un extens programa d’actes que ja va arrencar en el cap de setmana de Sant Galdric, fa dies i que arriba a la seva eclosió a cavall d’aquest cap de setmana i del mateix dimecres. Els ingredients de sempre són els que fan igual i a la vegada especial tot el que envolta Sant Simó.

Els sabres que cal menjar dimecres, els diferents actes festius per a tots els gustos i la tradició centenària que envolta l’ermita, fan un còctel deliciós perquè tothom es pugui escapar a la zona de llevant en algun moment.

Els elements habituals

La música barroca del Quartet Barroc de Sant Simó, avui divendres al vespre, amb els gegants, els castells dels Capgrossos de Mataró i les havaneres, amb Port Bo, a la tarda i vespre de dissabte, formen part del programa preparat. Diumenge no faltaran a la cita els gegants de la Família Robafaves i es podrà veure el Ball de Pescadors, sardanes i combat de glossa. Pel dimecres quedaran els oficis religiosos, i òbvia­ment les parades de sabres, panellets i castanyes que donen color i gust especial a cada 28 d’octubre. També la visita de les autoritats, que mai fallen a la cita.

Cultura 2014/2015, gegants sant simóEl programa d’actes
Aquest diumenge al migdia hi haurà la darrera sortida de la Família Robafaves aquest 2015 i és que els Gegants de la ciutat no faltaran a la cita amb les festes d’aquesta ermita a la que acostumen a assistir any rere any sens falta.