Les Santes augmenten la participació en la majoria d’actes

El Desvetllament redueix a la meitat el volum de participació respecte al 2014, segons l'Ajuntament

  • Text: Marta Gómez / Fotos: Anna Aluart
  • Dilluns, 24 Agost 2015 13:12

Quan Les Santes ja són lluny per tornar a arribar, però encara no s’ha assaborit les que ja queden endarrere, és moment d’analitzar les xifres de participació dels actes més destacats. Des de l’Ajuntament de Mataró asseguren que ha estat una Festa Major amb rècord d’assistència a la majoria dels actes i aprofiten per fer públiques les xifres. L’acte que ha augmentat més la participació en relació a l’any 2014 ha estat el Tour dels 40 Principals que, amb 7.000 persones més, ha arribat a una afluència de 12.000 persones. Els Focs Artificials han tornat a ser l’acte més multitudinari de Les Santes, aquest any amb 40.000 persones. Pràcticament la meitat del públic dels Focs, segons l’Ajuntament, va omplir també l’Espai Firal del Parc Central durant la Ruixada: 22.000 persones. La Ruixada és un dels actes que també creix molt en participació cada any, en aquesta ocasió la xifra s’enfila a 6.000 persones més. El No n’hi ha prou! també va ser un dels actes que ha pujat la seva participació, fins a 3.000 persones.

Desvetllament

La gran incògnita

El Desvetllament Bellugós és un dels actes en què la massificació es posava al centre de totes les mirades i converses abans que arribés aquesta edició. Aquest any coincidia en dissabte i la por de tenir més públic que cap any posava els serveis de seguretat i l’Ajuntament en més alerta que mai. Doncs sigui pel motiu que sigui, la xifra oficial de l’Ajuntament per a aquest any s’ha situat  7.000 persones. Es redueix a la meitat del volum de participació aquesta xifra respecte a la de 14.500 persones del 2014.

TOUR 40 PRINCIPALES

Música en directe

La programació musical ha estat, de nou, una de les apostes clares per l’Ajuntament durant aquesta Festa Major. En aquesta edició “Rock al Port”, amb Blaumut com a caps de cartell, van aplegar 4.000 persones encara que Els Catarres, al mateix espai el dia dels Focs, hi van reunir fins a 16.000 persones. L’espai del Port de Mataró queda d'aquesta manera consolidat com a espai per acollir actes multitudinaris. Pel que fa als altres actes musicals, l’Ajuntament de Mataró assegura que el concert de Sopa de Cabra va reunir 5.000 persones al Parc Central. Els concerts de Les Dissantes, tot i no poder fer pujar a l’escenari per la pluja el que era el grup més esperat de la nit, La Pegatina, va aplegar 10.000 persones, la Gira-Sol a la Plaça de Santa Anna 2.500 i “La Rumba té molt poder” 4.000.