La Raíz és el gran reclam d'una nit-festival al Parc

El grup de Gandia serà el darrer d'actuar després de Pirat's Sound Sistema, Boikot i Sara Hebe

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Divendres, 21 Juliol 2017 00:00

La Raiz

En primer lloc, el concert de pagament. Les Santes més musicals dels darrers anys arranquen avui mateix, divendres, amb el festival que la productora Propaganda pel Fet! ha organitzat al Parc Central per celebrar els seus 20 anys d'agitació. El gran reclam és, sens dubte, la presència de La Raíz un grup de Gandia que en els darrers anys s'ha convertit en un dels que mou més milers de persones als seus concerts amb un rock-reggae molt compromès i combatiu. Els concerts del grup es converteixen en festes molt intenses, plenes de missatge i és que aquesta és la denominació d'origen de tots els grups de Propaganda pel Fet.

Tota la potència de La Raíz en directe

El concert de Mataró és una ocasió única, ja que després de diferents anys oferint multitud de concerts, La Raíz en programa d'escassos aquest 2017, inserits en el tour batejat com 'La Hoguera de los Continentes'. A Mataró, doncs, el nombrós públic dels valencians té una oportunitat única per l'espai –els concerts al Parc sempre són especials– pel grup i també pels altres integrants del cartell.

Més compromís
I és que la festa d'aquesta nit al Parc Central se n'anirà fins a les sis hores de durada, posant a prova la resistència del públic en la primera nit de Festa Major. Abans dels caps de cartell, l'escenari del Parc –que aquest any està cobert i, si plogués, no se suspendria com va passar amb Melendi– acollirà els recitals de gent coneguda com Pirat's Sound Sistema i el seu esbojarrat reggae festiu, la rapera Sara Hebe que s'està consolidant en aquest continent després de fer carrera amb un hip hop molt ballable a la seva Argentina natal, i Boikot.

Precisament Boikot és l'altre gran reclam de la nit. Un grup històric del punk compromès espanyol amb cançons tan conegudes com 'Inés' o 'Sin Tiempo para respirar'. La gent suarà!

Les Santes 2017, Boikot
L'elecció de grups com La Raíz i Boikot o de la pròpia productora de 'Propaganda pel Fet' en lloc d'altres de música i artistes més comercials és una de les novetats de Les Santes des del punt de vista musical.
El de Mataró és un dels pocs concerts a Catalunya que farà el grup, que culminarà la gira a Madrid gravant el directe.